Szanyó a Vasas új szezonjáról: "Egyértelműen a bajnoki cím a cél"

A Vasas hétfőn megkezdte a felkészülést az új szezonra. Az angyalföldiek vezetőedzője, Szanyó Károly a klubhonlapnak ismertette a programot, beszélt az új játékosokról, a szakmai stábban végbement változásokról, valamint a célokról is.
Csakfoci Admin 2019. június 24., hétfő 14:14
A Vasas hétfőn megkezdte a felkészülést az új szezonra. Az angyalföldiek vezetőedzője, Szanyó Károly a klubhonlapnak ismertette a programot, beszélt az új játékosokról, a szakmai stábban végbement változásokról, valamint a célokról is.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. június 24., hétfő 14:14

Mi lesz a csapat programja az elkövetkező napokban?

A játékosok kéthetes egyéni edzésterv elvégzése után érkeztek meg hétfőn reggel, így már a felkészülés első napjától két kemény edzéssel készülünk. Kedden három foglalkozás szerepel a programban, este ugyanis tesztmeccset játszunk az új Illovszky-stadionban – kezdte Szanyó Károly a vasasfc.hu-nak.

Mi lesz a legfontosabb ezen a mérkőzésen?

Ez tulajdonképpen nem is egy mérkőzés, hanem egy edzés lesz, ahol egy egymás közötti játékban a Vasas teljes kerete pályára lép. Ezen az estén a mérkőzésszervezők kérésére elvállaltuk, hogy egy eszköz leszünk a stadion tesztelésében és segítjük a munkájukat. A Vasas teljes csapata azon dolgozik, hogy a stadionnyitóra és legfőképpen a hazai bajnoki mérkőzésekre minden zökkenőmentesen működjön, üzemeljen. Ahhoz, hogy az első hazai mérkőzésen minden rendben legyen, egyszer le kell modellezni mindent, ezért is kapta a főpróba nevet az esemény. A csapat mellett a szurkolókra is ugyanolyan fontos szerep vár, hiszen nélkülük nem lehetne kipróbálni a pénztárgépek működését, a jegyértékesítést, a beléptető rendszer folyamatos stabil működését, a hangosítást, a led falat, a büfék működését.

Szerdától pedig már Ausztriában készül a csapat.

Szerdán reggel 6 órakor indulunk az ausztriai Mönichkirchenbe, magaslati edzőtáborba. Itt nyolc napon keresztül napi három edzéssel készülünk, az elsődleges cél az lesz, hogy erőnlétileg még jobb állapotba kerüljünk, ugyanis csak kifogástalan állképességgel lehet játszani azt az intenzív támadójátékot, amivel ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat. Természetesen taktikai dolgokat is gyakorolunk, illetve a védekezést is próbáljuk tökéletesíteni. Az is fontos, hogy az új játékosok minél gyorsabban beilleszkedjenek, megismerjék egymást a keret tagjai.

Mit várhatunk az új játékosoktól?

Amikor egy játékost a Vasas leigazol, plusz motivációt kell, hogy jelentsen neki, és ahogy már az első edzésen is láttam, kettőzött akarással dolgoztak az új srácok is. Egyértelműen pluszt várok tőlük, vannak olyan érkezők, akiknek a védekezés stabilitása lesz a fő feladatuk és olyanok is, akiknek a támadójátékunkat kell színesebbé tenniük. Emellett továbbra is számítunk a Kubala Akadémia tehetségeire, szeretnénk, ha még szorosabb lenne az együttműködésünk.

Nemcsak a keretben, hanem a szakmai stábban is volt változás.

Szűcs Lajos csatlakozott a szakmai stábhoz, aki kapusedzőként segíti a munkánkat, az lesz a feladata, hogy minél jobb állapotban legyenek a kapusaink. Valószínűleg érkezik egy erőnléti edző is, Ferenczi István pedig pályaedzőként lesz mellettem. Eddig is minden eredményért és döntésemért vállaltam a felelősséget, mostantól azonban hatványozottan így lesz, hiszen úgy alakítottuk ki a szakmai stábot, ahogy én szerettem volna, és azok a játékosok kerültek ide, akiket én szerettem volna.

Mi a cél az új szezonban?

Az igazolásainknak köszönhetően most már minden poszton közel két azonos képességű játékossal rendelkezünk. Ezzel a kerettel és a stábbal egyértelműen a bajnoki cím a cél, valamint van egy titkos vágyam is: a Magyar Kupában szeretnénk minél tovább jutni, nem lennék szomorú, ha döntőt játszanánk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz