A legfiatalabb átlagéletkorú NB I-es csapat a cél - nem kellenek a Vasasnak a "nevesincs" külföldiek

A Vasasnál hosszú távon is a fiatal játékosokra építenének. Domonyai László klubigazgató szerint három éven belül a legfiatalabb átlagéletkorú csapatként szeretnének az NB I-ben a dobogóért harcolni. A vezető úgy látja, Szanyó Károly kiválóan passzol a Vasashoz, mivel a játékfilozófiája megegyezik a klubfilozófiájával. A vezetőedző a fényes pontokat keresi, amelyekből majd a csapat csillagai lehetnek.
Dudás Gábor 2018. december 7., péntek 9:53
A Vasasnál hosszú távon is a fiatal játékosokra építenének. Domonyai László klubigazgató szerint három éven belül a legfiatalabb átlagéletkorú csapatként szeretnének az NB I-ben a dobogóért harcolni. A vezető úgy látja, Szanyó Károly kiválóan passzol a Vasashoz, mivel a játékfilozófiája megegyezik a klubfilozófiájával. A vezetőedző a fényes pontokat keresi, amelyekből majd a csapat csillagai lehetnek.
Szerző: Dudás Gábor 2018. december 7., péntek 9:53

Domonyai László szerint ebben a félévben letették egy új, fiatal Vasas alapjait.

- Az U21-es válogatott Szivacski Donát és a saját nevelésű Szilágyi Zoltán új, hosszútávú szerződést irt alá klubunkkal, a Kubala Akadémia tehetségei közül Kovács Milán és Rétyi Róbert megkötötte első profi szerződését a Vasassal, és további Kubala Akadémistákkal is szerződünk az előttünk álló hónapokban – kezdte Domonyai a vasasfc.hu-nak. - A nálunk kölcsönben játszó volt vagy jelenlegi utánpótlás válogatott fiatal tehetségek nyáron azért érkeztek a csapathoz, mert itt szerettek volna futballozni, és hosszú távon is a Vasasban képzelik el a jövőjüket. Éppen ezért a megállapodásokban opciós vételi lehetőséget kötöttünk ki, így csak a Vasason múlik, hogy jó teljesítményük esetén nyáron végleg leigazoljuk-e őket, de az edzői stáb és a klubvezetés értékes Vasas-játékosként tekint addig is rájuk.

A vezető kitért a rutinosabb játékosokra és a Vasas céljairól is beszélt.

- Birtalan Botond, aki igazi angyalföldi srác, tavalyi gólkirályként tért haza, míg Balajti Ádámot átigazolási díjért vásároltuk, ő mára már csapatkapitány lett, szintén hároméves szerződést írt alá. Így jól látható, hogy a klub törekszik értékeinek megtartására, emellett új játékosok igazolására, és a Kubala Akadémia értékeinek megbecsülésére. Határozott célunk az, hogy három éven belül a legfiatalabb átlagéletkorú csapatként szeretnénk az NB I-es bajnokságban a dobogóért harcolni.

A klubigazgató szerint Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője egy olyan tehetséges szakember, akinek a játékfilozófiája egyezik a Vasas játékfilozófiájával, hiszen maximálisan hisz a fiatalokban.

- Nekem abszolút szimpatikus az a klubfilozófia, amit a Vasas képvisel, hiszen fiatalpárti edző vagyok – mondta Szanyó. - Számomra többet érnek a Kubala Akadémia növendékei, mint a „nevesincs” külföldiek. Minél több utánpótlás meccset szeretnénk megnézni, hogy megtaláljuk azokat a fényes pontokat, amelyekből csillagokat tudunk csinálni.

Szanyó úgy gondolja, elég erős a Vasas kerete ahhoz, hogy harcban legyen a feljutásért.

- Viszonylag rövid ideje vagyok a Vasas vezetőedzője, de természetesen előtte is figyelemmel kísértem a csapat szereplését. Amikor kialakult a keret, úgy éreztem, hogy ezzel a garnitúrával harcban kell lenni a feljutásért. Azt azonban nem tudom, hogy a mérkőzések jelentős része miért nem sikerült túl jól és miért állt 12. helyen a csapat. Számomra kellemes meglepetés volt a játékosok hozzáállása, azonnal egy hullámhosszra kerültünk, elfogadták és megértették, hogy a céljainkat csak együtt tudjuk elérni. Az eddig lejátszott mérkőzéseken kiderült, hogy sok van a csapatban. Szeretem a kihívásokat, ha már lehet, ebben a szezonban érjük el a közös céljainkat. Azt meg tudom ígérni, hogy a játékosok továbbra is a szívüket, lelküket ki fogják tenni a mérkőzéseken.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz