Vignjevic hozta az Újpest új edzőjét, aki a saját állásáért is meccsel: "Elképesztő helyzetben van a csapat"

A lilák új szakvezetője, Predreg Rogan a hétfőn lemondott elődje, Nebojsa Vignjevic hívására, ajánlására érkezett, illetve tért vissza Újpestre.
Dudás Gábor 2020. június 4., csütörtök 9:33
A lilák új szakvezetője, Predreg Rogan a hétfőn lemondott elődje, Nebojsa Vignjevic hívására, ajánlására érkezett, illetve tért vissza Újpestre.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 4., csütörtök 9:33

Mint ismeretes, az Újpest hétfőn jelentette be, hogy a korábban a klubnál asszisztens-edzőként dolgozó Predrag Rogan veszi át a csapat irányítását, miután a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a majd hét év után távozó Nebojsa Vignjeviccsel.

- Vignjevic valóságos legendává vált, hiszen manapság alig fordul elő, hogy egy külföldon dolgozó edző ilyen sokáig maradjon egy csapatnál. Két éve a segítője voltam, így tudom, mennyire elismert edző lett Magyarországon.

Az Újpest elképesztő helyzetben van, ezért Vignjevic felhívott, hogy kellene valaki, aki fel tudja rázni a társaságot az utolsó hét fordulóban. Végül közös megegyezéssel szerződést bontottak Roderick Duchatelet tulajdonossal, és engem ajánlott be utódjának, a tulaj pedig rábólintott.

Régóta ismerjük egymást Vignjeviccsel, még a Radnál is dolgoztunk együtt, az Újpestnek pedig kellett valaki, aki ismeri a klubot és a magyar focit. Így kerültem én képbe - mondta Rogan a szerbiai "Alo!" c. lapnak.

A lilák új szakvezetője azt is elárulta, hogy nem sokáig gondolkodott, és arról is beszélt, hogy lesznek-e változások a szakmai stábban.

- Talán másképpen döntöttem volna, ha picit több időm van...de félretéve a viccet, én magam is szerettem volna segíteni a csapatnak, hiszek magamban és az idény sikeres befejezésében. Nehéz helyzetben vagyunk, több csapattal is meg kell majd harcolnunk a második kiesőhely elkerülése végett.

Ha bentmaradunk, az én szerződésem is meghosszabbodik 1+1 évvel.

Magyarország abból a szempontból speciális, hogy itt a játékosok tovább képesek egy csapatnál maradni, így számomra több ismerős arc, például Pajovic, Pauljevic és Burekovic is ott van a mostani keretben. Marad a stábban Nebojsa Jandric másodedző és Milos Bogicevic erőnléti edző is - tette hozzá Rogan, aki szerint az Újpest kedvezőbb sorsolása is lehetővé teheti majd a bentmaradás kiharcolását.

Olvastad már?
Újpest: "A show-nak folytatódnia kell" – az új edző máris üzent a szurkolóknak
Kinevezése után egy nappal először nyilatkozott az Újpest vezetőedzőjeként Predrag Rogan, aki hét év után vette át Nebojsa Vignjevic helyét a kispadon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz