Újpest: "Ez így nem mehet tovább, áldozatot kell hozzunk" – kőkemény közlemény az ultracsoporttól

Az újpesti ultracsoport bejelentette, határozatlan időre felfüggesztenek minden lelátói tevékenységet.
Csakfoci Admin 2019. szeptember 3., kedd 9:52
Az újpesti ultracsoport bejelentette, határozatlan időre felfüggesztenek minden lelátói tevékenységet.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. szeptember 3., kedd 9:52

Egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel kezdte a 2018/2019-es szezont az Újpest, a lila-fehérek négy ponttal a kilencedik helyen állnak az OTP Bank Liga tabelláján. A legutóbbi fordulóban a Honvéd ellen is vereséget szenvedtek ideiglenes otthonukban, az Új Illovszky Stadionban.

Az Újpest egyik ultracsoportja (Viola Fidelity) megelégelte a rossz szereplést és hivatalos közleményben jelezte, hogy határozatlan időre felfüggesztjük a szurkolást a mérkőzéseken.

Az ultracsoport közleményét változtatás nélkül közöljük.

"Eljött ismét az idő, hogy ne asszisztáljunk tovább a klubvezetés és a csapat ámokfutásához. Úgy érezzük türelmesek voltunk, a végsőkig harcoltunk már évek óta. Tulajdonosunk a legmélyebb bugyrokba zülleszti immár 8 éve imádott klubbunkat. Rengeteg mindenen keresztül mentünk ez idő alatt. Voltak jobb pillanatok, 2 magyar kupa, egy szuperkupa győzelem és egy bronzérem a bajnokságban. Ám mindezek ellenére úgy látjuk soha nem látott mélységekbe lett taszítva az Újpesti labdarúgás. Tűrtünk, összeszorított fogakkal álltuk sokszor ami ránk zúdult, 2 évig kapaszkodtunk egy címerperbe, hogy aztán ott is elvérezzünk és ismét veszítsünk. Majd bizakodtunk a két fél megállapodásában Torna Egylet és az FC Kft részéről, persze mindhiába. Ennek ellenére belevetettük magunkat a szezonba, annak ellenére, hogy szinte már minden jóérzésű Újpest szurkoló elfordult a lelátóról. Próbáltuk megőrizni az ultra lángját, hogy a következő generációk ne egy Mtk vagy Mezőkövesd bajnokin érezzék magukat, ha kilátogatnak egy Újpest meccsre.

Lássák milyen az, hogy szervezett szurkolás.

Sajnos eljött az a pillanat, hogy azt mondjuk ez így nem mehet tovább és áldozatot kell hozzunk, határozatlan időre felfüggesztjük a szurkolást a mérkőzéseken. Nem lesznek zászlók, nem lesznek drapik, nem lesz dob, nem lesz előénekes. Ugyanúgy ahogy nincs normális klubvezetés, nincs értékelhető igazolás, nincsenek épkézláb játékosok a csapatban, nincsenek eredmények. Hogy meddig ? Ez a jövő zenéje... Egy visszakapott címer, sorozatos győzelmek megváltoztathatják ezt a döntést, de egyenlőre sajnos egyikre sincs esély. Egy vagy két nyert mérkőzés biztos nem lesz elég ahhoz, hogy újra mehessen minden a normális kerékvágásban. Egyenlőre bent leszünk a lelátón és hangot fogunk adni nem tetszésünknek, mert megígértük egymásnak, hogy többé nem hagyjuk magára a lelátót ! A háttérben megpróbálunk kicsikarni változásokat ameddig a lehetőségeink engedik, tárgyalások és egyéb megoldások útján. Addig is marad a reménykedés, hogy valahogy egyszer minden a helyére áll ismét a IV. kerületben és újra tiszta szívből és teli torokból üvölthessük együtt, hogy HAJRÁ LILÁK !!!
Viola Fidelity 2002"

Olvastad már?
A 13 év után góllal visszatérő Feczesin: "Felnőttem, Újpesten a hibákat nem csak én tudom kijavítani" – interjú
A Honvéd ellen góllal tért vissza a lila-fehérekhez a korábbi újpesti közönségkedvenc, azonban elmondása szerint inkább ne lőtt volna gólt a kispestieknek. A 13 év után visszatérő Feczesin Róbert először a csakfoci.hu-nak beszélt a céljairól, a saját jellemfejlődéséről, a Dél-Koreában és a Törökországban eltöltött légiósévekről és a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatott esélyeiről. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Posztobányi Patrik
Posztobányi Patrik meghosszabbította szerződését a Puskás Akadémia csapatánál, a saját nevelésű középpályás 2026 nyaráig írt alá. A 20 éves játékos korábban Csákváron és Zalaegerszegen is szerepelt.
Légiósok
Dénes Adrián
Dénes Adrián, a Fiorentina U-19-es csapatának 2004-es születésű jobbszélsője kölcsönben, az olasz harmadosztályú Cesena együttesében folytatja pályafutását - írja a corriereromagna.it.
Újpest
Dzenan Burekovic
Ahogyan azt a csakfoci.hu előre jelezte: Burekovic elhagyja a lilákat, a hátvéd a szerb első osztályban szereplő Spartak Subotica játékosa lesz kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz