Újpest: "Én vagyok az NB I legjobb kapusa" - csak így lehetnek bajnokok

Magát tartja az OTP Bank Liga legjobb kapusának, kijelentését pedig számokkal támasztja alá. Idén a második helyet szeretnék megcsípni a lilák , de az Újpest szerb hálóőre, Filip Pajovic szerint Nebojsa Vignjeviccsel a közeljövőben akár bajnokok is lehetnek, ennek azonban fontos feltétele van.
Dudás Gábor 2019. március 4., hétfő 11:34
Magát tartja az OTP Bank Liga legjobb kapusának, kijelentését pedig számokkal támasztja alá. Idén a második helyet szeretnék megcsípni a lilák , de az Újpest szerb hálóőre, Filip Pajovic szerint Nebojsa Vignjeviccsel a közeljövőben akár bajnokok is lehetnek, ennek azonban fontos feltétele van.
Szerző: Dudás Gábor 2019. március 4., hétfő 11:34

Az MTK elleni mérkőzésről (0-0)

Voltaképpen ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre, mint bármelyik másikra. Nem gondoltunk arra, hogy kétszer már vereséget szenvedtünk ellenük, csak arra koncentráltunk, hogy továbbra is őrizzük meg a győzelmi sorozatunkat, amelyet a Diósgyőr és a Puskás Akadémia ellen kezdtünk el. Úgy gondoltuk, hogy az MTK elleni esetleges sikerrel továbbra közel maradhatunk a Vidihez. Még semmi sem ért véget, tíz forduló hátra van, és remélem, hogy elérjük a célunkat, azaz a második helyet – kezdte az Újpest szerb kapusa, Filip Pajovic az M4 Sport "Góóól!2" című műsorában.

A legnagyobb védéséről és Torghelle helyzetéről a fővárosi rangadón

Láttam, hogy az MTK játékosa Torghellének fog passzolni, hiszen már előbb kezdett beindulni a csatár. Eleinte úgy gondoltam, hogy talán még előbb odaérek és kirúghatom a labdát, de aztán kivártam. Láttam, hogy nem pattog a labda, nem fogja tudni átemelni rajtam és egy kicsit hosszan is tolta meg. Kimentem elé, beleértem a labdába, és sikerült menteni (...) Talán a védés tíz százaléka szerencse volt, kilencven pedig az a képesség, amelyet edzésről hozunk magunkkal, és ezáltal jó döntést tudunk hozni. 

Pajovic védése 1:26-nál a videón:

Hová sorolja magát az NB I-es kapusok között?

– Az első kettő helyre sorolnám magamat: én vagyok a legjobb kapus, a második pedig Kovácsik. Hogy miért? Én kaptam a legkevesebb gólt a bajnokságban, és tíz meccsen keresztül gyakorlatilag lehúztuk a rolót.

Védekező vagy támadó csapat inkább az Újpest?

Aki követi a mérkőzéseinket az úgy gondolja, hogy támadócsapat vagyunk, hiszen szeretjük a labdát birtokolni és támadni. Azonban, ha az eredményeinkre nézünk, akkor látható, mi kaptuk a legkevesebb gólt és ez az egész csapat érdeme, nem csak a védelemé – mondta.

A Fradi elleni derbin nem játszhatott

A Ferencváros ellen már egészséges voltam, de nem játszottam. Elfogadtam az edzőm döntését, ugyanúgy edzettem, folytattam a megkezdett munkát és vártam, hogy eljöjjön a lehetőség. Banai Dávid megbetegedett a meccs után, és jó érzés volt utána visszakerülni a kapuba. Persze fájó volt, hogy nem játszhattam a Fradi ellen, hiszen ez volt az első rangadó, amit kihagytam, mióta Újpesten védek.

A Sevilla ellen könnyebb védeni, mint az NB I-ben

Sokkal könnyebb ilyen nagycsapatok ellen játszani, mert az embernek nincs veszítenivalója.

Tudjuk, hogy nagy valószínűséggel kikapunk majd, és lehetőségünk lesz majd bravúrokat bemutatni. Sokkal könnyebb az ilyen meccseket letudni, mint mondjuk az MTK vagy a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, ahol van egy kapura lövés, és hogy ha az bemegy, akkor azt mondják: ez a kapus azt az egy lövést sem tudta védeni.

Ki a legjobb védő és csatár az élvonalban?

Juhász Rolanddal a Vidiben együtt játszottam. Jól ismerem, és szerintem abban a korban, amelyben jár is még mindig a liga legjobb védője, amit mérkőzésről mérkőzésre be is bizonyít (...) Böde Dániel kapcsán sokan azt mondják, hogy talán lassú, talán súlyfelesleggel küszködik, de én azt mondom, ő a legveszélyesebb csatár a bajnokságban. Ha én lennék az edző, mindig beraknám a kezdőbe.

Mikor lehet bajnok az Újpest?

Remélem, hogy az elkövetkező öt évben, valamint akkor, ha Nebojsa Vignjevic marad az edző, és nagyobb tere, lehetőségei lennének a keret összeállítására – árulta el a hálóőr.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz