Gyász: Meghalt az Újpest és a magyar foci legendája, Törőcsik András

67 éves korában elhunyt az Újpest korábbi játékosa, Törőcsik András, aki 45 alkalommal pályára lépett a magyar válogatottban is.
Póczik Dávid 2022. július 9., szombat 13:04
67 éves korában elhunyt az Újpest korábbi játékosa, Törőcsik András, aki 45 alkalommal pályára lépett a magyar válogatottban is.
Szerző: Póczik Dávid 2022. július 9., szombat 13:04

Törőcsik András 1955. május elsején született Budapesten. Nevelőegyesületéből, a BVSC-ből 1974-ben, 19 évesen igazolt át az Újpesti Dózsa csapatához.

- Amikor először beléptem a Megyeri úti öltözőbe hirtelen nem is tudtam, hogy hogyan köszönjek, hiszen olyan játékosok közé kerültem, akik már akkor sokszoros válogatott játékosok voltak, amikor én még azt sem tudtam jóformán, hogy mi az a futball! És tessék, most itt vagyok közöttük, úgy, mint az Újpesti Dózsa 18-as keretének tagja. Toporogtam az ajtóban, míg nem Várhidi Páli bácsi azt nem mondta: Fiacskám ülj Noskó Ernő és Horváth Jóska közé - olvasható az ujpestfc.hu-n Törőcsik visszaemlékezése.

Az újpesti ikon pályafutása során több mint 230 alkalommal húzta fel a lila-fehér mezt. A IV. kerületi csapattal háromszor nyert bajnokságot és ugyanennyiszer hódította el a Magyar Kupát is. Az 1983/84-es szezonban a Kupagyőztesek Európa-kupájában a negyeddöntőig jutott az Újpesttel, ahol az előző évi győztes skót Aberdeen FC csapatával szemben maradt alul. 1985-ben, 30 évesen a francia Montpellier játékosa lett, ezután a Volán SC és az MTK-VM labdarúgója is volt. Karrierje egy súlyos sérülés után 1989-ben ért véget.

Törőcsik a magyar válogatottban 1976 és 1984 között 45 mérkőzésen 12 gólt szerzett. Emellett részt vett az 1978-as és az 1982-es világbajnokságon is.

A Nemzeti Sport információi szerint az Újpest-legenda tüdőgyulladás következtében hunyt el, szombaton.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz