NB I: "Nem tudom, mióta piros lap, ha egy játékos csak simán felemeli a kezét" - így látták az edzők a forduló zárómeccsét

Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzéseit. Edzői értékelések.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 14., kedd 8:47
Így látták a szakvezetők az OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzéseit. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 14., kedd 8:47

Mint ismert, hiába szerzett vezetést emberhátrányban a 92. percben az Újpest, végül 2-2-es döntetlent játszott a ZTE ellen az NB I 6. fordulójának zárómeccsén. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Michael Oenning (Újpest): - Kicsit dúlnak bennem az érzelmek, és eléggé dühös vagyok. Emberhátrányban, a hosszabbítás utolsó perceiben megszereztük a vezetést, és mégsem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Mindenképpen pozitívan kellett volna lezárnunk Ha az egész játékképet nézzük, és elemezzük a történteket, akkor el kell fogadni azt, ami ténylegesen a pályán lezajlott. Mivel a másik oldalon álltam, nem láttam tisztán, mi történt Branko kiállításánál. Azóta visszanéztem videón és utána a játékvezetővel is beszéltem, aki azt mondta, hogy visszanézték az esetet a VAR-ral és egyértelmű piros lap volt.

Őszintén szólva nem tudom, mióta piros lap, ha egy játékos csak simán felemeli a kezét.

Ezt nem tudom megítélni. Egészen addig, amíg tizenegyen voltunk a pályán, addig a Zalaegerszegnek gyakorlatilag egyetlenegy tiszta lehetősége nem volt, miközben előttünk akadtak lehetőségek. Talán lustaságból, elkényelmesedésből adódóan nem sikerült megrúgnunk a második találatunkat. 1-0-lal nyugodtan meg lehet nyerni egy mérkőzést. Amikor tíz emberre fogyatkoztunk, akkor visszahoztuk a ZTE-t a játékba, magunkra húztuk őket és kiegyenlítettek. Ekkor a hosszabbításban azt mondtam - tekintettel a körülményekre - ezzel a döntetlen ki tudnék egyezni. Viszont az a gyönyörű kontra az utolsó percben, nekünk ott le kellett volna zárni ezt a találkozót 2-1-re. Ez fáj a legjobban, hogy nem voltunk elég okosak, nem védekeztük ki azt az utolsó átlövést. Hibát követtünk el és emiatt meg kell elégednünk a döntetlennel. Egy olyan döntetlennel, ami helyett igazán lehetett volna győzelem, és három pont is.

Waltner Róbert (ZTE FC): - Nem vagyok elégedett. Pedig lehet, annak kellene lennem valamilyen szinten, hogy a végén sikerült ikszre hozni a mérkőzést. De így nem. Kiegyenlítettünk, emberelőnyben voltunk, próbáltunk nyomást gyakorolni az Újpestre, átálltunk négy-négy-kettőre, támadókat hoztam be, jobbhátvéd pozícióba is egy középpályást raktam be, nem egy hátvédet. Pont azért, hogy minél jobban támadjunk, és megszerezzük a győzelmet. Az Újpest eljött kontrából, majd lőtt egy nagyon szép gólt. Ez az ő részükről dicséretes, a miénkről pedig nagyon nagyon nagy hiba. Meg kell ütközni a játékost, inkább 18 méterről legyen egy szabadrúgás. Stabilizálni kell a védekezésünket, mert megint kaptunk két gólt. Igaz, hogy rúgtunk kettőt, ami idegenben dicséretes. Múltkor a négy sem volt elég, most a kettő sem. Örülök, hogy 2-1 után sem adtuk fel, az utolsó pillanatig mentünk előre és kiegyenlítettünk, de sajnos ezzel nem vagyok elégedett. Hittem abban, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. Sajnos nem így történt, felemás érzéseim vannak. Inkább vagyok elégedetlen, mint elégedett.

Olvastad már?
NB I: Őrült hajrá után az Újpest ellépett az utolsó helyről, de nyeretlen maradt - videó
Hiába szerzett vezetést emberhátrányban a 92. percben az Újpest, végül nem tudta megszerezni az első győzelmét.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Tovább az összes átigazoláshoz