Az NB I 6. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a sereghajtó és nyeretlen Újpest fogadta a Zalaegerszeget.

1. félidő

Nem túl nagy iramban kezdődött a találkozó, így némileg a semmiből szerzett vezetést a hazai együttes a 13. percben, amikor Mitrovic szép átadása után Beridze 12 méterről, szemben a kapuval a bal sarokba helyezett, 1-0. Egy perccel később a túloldalon Serafimov fejese okozott riadalmat, de végül mellé ment a próbálkozás.

A ZTE-rohamok azonban elmaradtak az első játékrészben, nem is volt meglepő, hogy Waltner Róbert vezetőedző elégedetlen volt a támadójátékkal és már a 32. percben lekapta Zimonyit a pályáról. Az előny tudatában az Újpest sem forszírozta annyira a támadásokat, így komolyabb lehetőség nélkül ért véget ez a felvonás.

2. félidő

A fordulás után az 55. percig kellett várni a ZTE első kaput eltaláló lövésére, ekkor Skribek 19 méterről vette célba a bal alsót, Banainak azonban ez nem okozott gondot. A 64. percben Alilovic 21 méterről gondolt egyet és tüzelt, de nem elég pontosan és kevéssel a jobb alsó mellé ment a próbálkozás.

Négy perccel később emberhátrányba került az Újpest: Gergényi visszahúzta Pauljevicet, az Újpest szélsője pedig hátraütött, amiért piros lapot kapott – a szituációnál Gergényi besárgult.

Az emberelőnyt pedig sikerült kihasználnia a ZTE-nek, a 82. percben Halilovic emelte be szépen a labdát Borukovnak a 16-oson belülre, aki azonnal betette középre Kosztának, a támadó pedig 5 méterről nem hibázta el a ziccert.

A hajrában mindkét csapat előtt adódott lehetőség: a vendégeknél Ubochioma a 16-oson belül megcsinált egy cselt, lövésébe azonban beleléptek, nem sokkal később pedig Croizet vettet célba a jobb felsőt 20 méterről, Demjén azonban ujjheggyel kapufára ütötte a labdát.

A négyperces hosszabbítás egészen őrültre sikeredett: a 92. minutumban Croizet remekül fordult le Lesjakról a félpályánál, majd néhány métert vezette a labdát és a jobb oldalon érkező Bjeloshoz passzolt, aki befelé cselezett, majd 15 méterről a jobb alsóba tekert, ám nem 2-1 lett a végeredmény, néhány másodperccel később ugyanis egy gyorsan felívelt labdát Koszta fejelt le a 16-oson belül az érkező Spoljaricnak, aki 12 méterről a jobb alsóba lőtt, 2-2.

A döntetlennel így az Újpest ugyan elmozdult az utolsó helyről, de továbbra is nyeretlen, míg a ZTE maradt a 10.

NB I, 6. forduló

Újpest FC–ZTE FC 2-2 (Beridze 13., Bjelos 92., ill. Koszta 82., Spoljaric 93.)
Kiállítva: Pauljevic (69.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Koutroumpis, Antonov – Mitrovic, Mack – Beridze (Csongvai, 73.), Katona, Stieber (Bjelos, 73.) – Tallo (Croizet, 46.).

ZTE: Demjén – Huszti (Ubochioma), Lesjak, Serafimov, Gergényi – Bedi (Borukov, 76.), Sankovic – Skribek (Spoljaric, 70.), Tajti (Halilovic, 46.), Zimonyi (Milovanovikj, 32.) – Koszta.