Megvan a diagnózis: A koponyája sérült meg az Újpest alapemberének

Nem kizárt, hogy az Újpest FC görög belső védője, Georgios Koutroumpis így is játszhat majd vasárnap, a MOL Fehérvár FC elleni bajnokin.
Dudás Gábor 2022. február 17., csütörtök 9:47
Nem kizárt, hogy az Újpest FC görög belső védője, Georgios Koutroumpis így is játszhat majd vasárnap, a MOL Fehérvár FC elleni bajnokin.
Szerző: Dudás Gábor 2022. február 17., csütörtök 9:47

Georgios Koutroumpis a múlt heti, Kisvárda elleni találkozó (0-0) 23. percében fejelt össze a vendégek légiósával, Mesanoviccsal, majd az ütközést követően a görög védőt ápolni kellett vérző fejsebe miatt. A szakmai stáb egy rövid orvosi konzultáció után jobbnak látta, ha a második félidőre már engedi ki a bekket.

Dr. Kollár Iván, az Újpest csapatorvosa szerint elővigyázatosságból vették le a pályáról a lila-fehérek alapemberét.

- Koutroumpis a találkozón egy összefejelést követően koponyazúzódást szenvedett egy fejsebbel. A pályára érkezésünk során gyorsan megvizsgáltuk, hogy agyrázkódásra utaló jelek felléptek-e nála, de erre nem utalt semmi. Az elsődleges sebellátást a játéktéren megcsináltuk, azaz a sebtisztítást és a fedőkötés felhelyezését. A félidőben úgy döntöttünk, tekintettel arra, hogy ez a fejseb zavaró, illetve fáj a zúzódás miatt, hogy Georgioust lecseréljük. A meccset követően a sebellátást elvégeztük a szükséges képalkotó vizsgálatokat megcsináltuk.

Az elsődlegesen felállított diagnózis maradt, azaz a koponyazúzódás egy repesztett fejsebbel. Nem utalt semmi arra, hogy agyrázkódást szenvedett volna, és ez a legfontosabb. Az én olvasatomban a sérülése, amit összeszedett, az a hétvégére már gyógyult lesz, igaz a zúzódás környéke még érzékeny lehet de természetesen megpróbáljuk azt kötéssel fedni, hogy a fejeléseknél ne legyen számára zavaró

- nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak a szakember, aki szerint tehát akár már a következő, MOL Fehérvár elleni bajnokin ott lehet majd a pályán a görög védő.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz