Lázár Bence legyőzte a leukémiát: "Már majdnem elértem a korábbi versenysúlyomat"

Már autót is vezethet.
Dudás Gábor 2016. november 28., hétfő 13:03
Már autót is vezethet.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 28., hétfő 13:03

Lázár Bence rögtön egy "hogy vagy?" kérdésre felelt az Újpest hivatalos honlapjának adott interjúban, amelynek apropóját egy nemrégiben napvilágot látott és remek hír adta, nevezetesen a korábbi csatár megnyerte élete eddigi legfontosabb meccsét: a leukémia ellenit.

- Köszönöm szépen, hál’ Istennek jól. Természetesen még nagyon résen kell lennem, hetente járok kontrollra, de nagyon profi az orvosom, aki a legapróbb részletekre is odafigyel.  Ami nagyon fontos: jók a leleteim, kerekedik az arcom, kezdek megerősödni, olyannyira, hogy már majdnem elértem a korábbi versenysúlyomat. (…)A kórházi kezelés után visszaköltöztem a szüleimhez, és rettentő hálás vagyok nekik azért, amit a gyógyulásomért tettek és tesznek. Ami engem illet, egyre önállóbb vagyok, egy ideje már mehetek közösségbe, vezethetek autót és visszatérhettem a SportTV-be is szakkomentátorkodni. Úgyhogy lassan újra kezdem azt érezni, hogy teljes értékű életet élek.

 

A még mindig csak 25 éves Lázár arról beszélt, hogy hogyan élte meg azt a szeretetáradatot, ami felé zúdult az elmúlt egy évben.

- Egyrészt nagyon jól esett és rengeteg erőt adott az a töménytelen mennyiségű üzenet, hívás, fotó, amiket kaptam, nem beszélve a transzparensekről, meg amikor az újpesti tabor azt skandálta, hogy  “Veled vagyunk, Bence!”. Ugyanakkor nehezen dolgoztam fel ezeket a pillanatokat, mert nagyon furcsa érzés volt, hogy mindez nekem szól. Dehát egy ilyen helyzetben sokkal érzékennyebb az ember, és persze át is értékel nagyon sokmindent az életében. Tudom, hogy ez óriási közhely, de attól még igaz.

A kezelések után az ex-támadó meccsekkel gyógyulna tovább, el is látogatott az első NB I-es találkozójára, természetesen volt csapatáéra, az Újpestére.

- Az újpesti szurkolók többsége először ugyebár a Mezőkövesd elleni meccsen olvashatja ezt az interjút, és remélem, én is ott leszek a kecskeméti stadionban. Úgy tervezem, hogy a helyszínen nézem meg a fúkat, de a bal térdem nagyon elkezdett fájni pár napja, és most alig tudok ráállni. Persze hálát adok a sorsnak, hogy ilyen egészségügyi problémáim vannak, de most ez is elég kellemetlen. Mindenesetre igyekszem összedrótozni magam, mert már nagyon hiányzik egy jó kis Újpest-meccs. (Bence végül is ott volt a Széktói Stadionban – a szerk.).

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható - kattints!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz