Közleményt adott ki az Újpest a Vidi elleni meccsel kapcsolatban

Az Újpest hivatalos közleményben jelezte, belső biztonsági vizsgálatot indított a szombati, Vidi elleni (2-0) nézőtéren történt rendbontás miatt.
Csakfoci Admin 2018. december 10., hétfő 13:09
Az Újpest hivatalos közleményben jelezte, belső biztonsági vizsgálatot indított a szombati, Vidi elleni (2-0) nézőtéren történt rendbontás miatt.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 10., hétfő 13:09

Mint ismeretes, az Újpest 2-0-ra legyőzte a Vidit az NB I 17. fordulójában, azonban a mérkőzésen a hazai drukkerek szektorában lelátói rendbontás történt. Különböző pirotechnikai eszközöket gyújtottak be a lila-fehérek szurkolói, ami miatt az egyik molinójuk felgyulladt és emiatt hatalmas füst keletkezett. A drapit sikeresen eloltották, és a helyzet orvoslására rendőri beavatkozásra volt szükség.

A szombat esti események után az Újpest hivatalos közleményt jelentetett meg a hivatalos oldalán, amelyet változtatás nélkül közlünk.

"Tájékoztatás a hétvégi, Mol Vidi FC elleni mérkőzés alatti lelátói eseményekkel kapcsolatban.

Klubunk alapvető célja, hogy a futballmérkőzések megtekintése mindenki számára egyforma örömöt jelentsen, a kisgyerekektől a felnőttekig bezárólag. Szeretnénk újra családi eseménnyé tenni a meccsnézést, hogy olyan lehetséges programként jelenjen meg a famíliáknál, amelyre érdemes kimenni.

A fentiekkel egyetemben és azzal szorosan összefüggve elítélünk minden olyan, nem a lelátókra való magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt vagy mások testi épségét veszélyezteti, illetve az aktuális szabályozáson (pályarendszabály, MLSZ vonatkozó előírásai, egyéb releváns törvények, rendeletek) túlmegy, azt megszegi.

A D lelátón történtekkel kapcsolatban klubunk szeretné hangsúlyozni, hogy sem a biztonsági szolgálat, sem a szurkolók részéről nem elfogadható magatartás, hogy bárminemű fizikai tettlegességig fajuljanak az események. Klubunk ezért a rendelkezésre álló felvételek megtekintését követően alaposan felülvizsgálja a jelenlegi szolgáltatóval a jövőbeli együttműködés lehetőségét.

A szurkolók által alkalmazott tiltott eszközök (pirotechnika) és a másokat megbotránkoztató viselkedés miatt elindult a belső biztonsági vizsgálat, hogy a rendbontásban résztvevőket beazonosítsuk, ha és amennyiben szükséges, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján kitiltsuk a Szusza Ferenc Stadionból.

A D lelátóval kapcsolatban a vezetőség még korábban jelentősen csökkentette az elővételi jegyárat (300 Ft/db) azzal feltétellel, hogy kulturált szurkolás esetén marad ilyen nyomott áron a belépő. A hétvégén történtek miatt ez az ár visszaáll az eredeti, 600 Ft/db összegre.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz