Itt az óriási fordulat: Visszatérhet Újpestre a régi címer - Duchatelet bejelentése videón

A csakfoci.hu információi szerint egy régóta húzódó és sok feszültséget keltő ügy végére tehetnek pontot Újpesten: Roderick Duchatelet tulajdonos kész visszaállítani a csapat régi címerét, amelyet még 2017 nyarán cseréltek le.
Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 11:00
A csakfoci.hu információi szerint egy régóta húzódó és sok feszültséget keltő ügy végére tehetnek pontot Újpesten: Roderick Duchatelet tulajdonos kész visszaállítani a csapat régi címerét, amelyet még 2017 nyarán cseréltek le.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 22., péntek 11:00

Jelentős fordulat állhat be a közel három éve zajló újpesti címer-ügyben, a csakfoci.hu informácói szerint Roderick Duchatelet tulajdonos hajlik a szurkolók által követelt korábbi klubjelkép visszaállítására.

A 2017 júliusában bevezetett új címer heves ellenérzéseket váltott ki a drukkerek körében, de a rivális szurkolók célpontjába is került emiatt a klub. Amelynek bírósági ügye is lett a döntésből, az anyaklub UTE szerint ugyanis a futballcsapat vezetése jogtalanul változtatta meg a címert. A legutóbbi fázisban már az Alkotmánybíróság elé került az eset. Amelynek a végére most pontot tehet az Újpest FC.


FRISSÍTÉS: Roderick Duchatelet cikkünk megjelenése után a Facebookon közzétett videóban erősítette meg hírünket, amely szerint kész visszatérni a régi címerhez, de nem az UTE, hanem a szurkolók és a tradíciók "kedvéért". Mint fogalmazott, anno az volt a célja, hogy láthatóan is megkülönböztesse csapatát az anyaklubtól.

Ez nem volt jó ötlet. Ezért elnézést is szeretnék kérni a szurkolóktól.

Csak ezért tettük, hogy kiálljunk egy ügy mellett - fogalmazott, majd így nyilatkozott a címerügyről:

- Mi készek vagyunk arra, hogy ismét a régi címert viseljük, de nem maga miatt. Ön nem kényszeríthet arra, hogy visszaváltoztassuk a címert. Ha megtesszük, az nem lesz másért, mint a szurkolókért, a klub történelméért és tradíciói miatt - üzent a tulajdonos Őze Istvánnak, az UTE klubigazgatójának, aki felé kemény kijelentéseket is tett.

De a szurkolók felé is szólt:

- Ha és amikor újra a régi címerben szerepelhetünk, töltsétek meg a stadiont és szurkoljatok hangosan, megmutatva, hogy milyen nagyszerű szurkolói vannak a klubnak. Hajrá, lilák! - zárta szavait magyarul a belga tulajdonos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Tovább az összes átigazoláshoz