Felkészülés: Az Újpest nyert, a Kaposvár ikszelt az NB II-es csapat ellen

Az Újpest és a Vasas mérkőzése hét gólt hozott, míg a Kaposvár erejéből csak döntetlenre futotta.
Nyikes Zoltán 2019. november 16., szombat 12:21
Az Újpest és a Vasas mérkőzése hét gólt hozott, míg a Kaposvár erejéből csak döntetlenre futotta.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 16., szombat 12:21

A válogatott szünetben az Újpest a másodosztályú Vasas ellen lépett pályára szombat délelőtt az Illovszky Rudolf Stadionban. A Vasas hivatalos oldalának beszámolója szerint a a 3. percben Szakály emelte a védőfal mögé a labdát, amit Koszta átvett, és a bal alsó sarokba lőtt, 0-1.

Két perccel később sikerült egyenlítenie a hazaiaknak Rétyi révén, aki Heris mellett elfutott, majd elhúzta a labdát Banai mellett is és a kapu közepébe gurította a labdát, 1-1. A 27. percben egy lapos beadás a jobbösszekötő helyén felfutó Sankovicot üresen találta, aki a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1-2. Három percre rá Koszta meglőtte második gólját, miután Sankovic centerezését az üres kapuba gurította, 1-3. Még az első félidőben közelebb tudott férkőzni a Vasas, a 38. percben Daróczi szöglete után Kapornaihoz fejelték a labdát, aki jobbal a bal felső sarokba lőtt 15 méterről, 2-3.

A második félidő 72. percében az egy perccel azelőtt csereként pályára lépő Torghelle egyenlített, miután Szedlár jobb oldali lapos beadására érkezett a rövid saroknál, megelőzte védőjét és védhetetlenül lőtt a kapu közepébe, 3-3! A 82. percben Burekovic végzett el jobbról szögletet, Csongvai pedig a 11-es pontról Rados érintésével fejelt a kapuba, 3-4.

Felkészülési mérkőzés, Illovszky Rudolf Stadion

Vasas (NB II)-Újpest 3-4 (Rétyi 14., Kapornai 38., Torghelle 72., illetve Koszta 3., 30., Sankovic 27., Csongvai 82.)

Vasas: Bősz (Rados, a szünetben) - Szivacski (Terbe, 71.), Vékony (Szilágyi, a szünetben), Viczián (Gál, 71.), Hajdú (Lakatos, 71.), Józsa (Tóth L., a szünetben) - Kovács M. (Hinora, 71.), Kapornai (Kleisz, a szünetben), Daróczi (Abdullah, 71.) - Rétyi (Torghelle, 71.), Birtalan (Szedlár, 61.).

Újpest: Banai (Pajovic, a szünetben) - Balázs (Milasinovic, 89.), Litauszki, Heris (Máté, a szünetben), Burekovic - Sankovic (Rácz, a szünetben), Onovo (Kovács L., a szünetben) - Simon K. (Mészáros K., a szünetben), Szakály (Csongvai, 63.), Obinna (Bjarnason, a szünetben) - Koszta (Perosevic, 78.).

Péntek délután a Kaposvári Rákóczi is pályára lépett felkészülési mérkőzésen, a somogyi együttes a másodosztályú Szolnokkal mérte össze erejét.

A rakoczifc.hu beszámolója szerint jó iramú első játékrészben a Kaposvár akarata érvényesült, s a vezetést is megszerezte Beliczky Gergő találatával.

A második játékrészre egy teljesen már csapatot küldött pályára a Rákóczi szakmai stábja. Ebben a negyvenöt percben a szolnokiaknak Simon Attila révén sikerült egyenlíteniük, így döntetlennel zárult a felkészülési találkozó.

– Hasznos volt számunkra az edzőmérkőzés, hiszen a játékosok nem estek ki a meccsritmusból, illetve azok a labdarúgók is pályára léptek, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Az első félidőben utaltuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, s akár több góllal is vezethettünk volna a szünetig. A második félidőben egy vegyes csapat lépett pályára, érződött, hogy nincs összeszokva az a társaság – nyilatkozta Disztl László szakmai igazgató a Kaposvár hivatalos oldalán.

Felkészülési mérkőzés, Budapest, Bánka Kristóf Sportközpont

Kaposvári Rákóczi FC–Szolnoki MÁV FC 1–1 (Beliczky, illetve Simon A.)

Kaposvári Rákóczi FC, I. félidő: Slakta – Vachtler, Ur, Szabó A., Nagy J. – Yakymiv, Szakály A. – Nagy R., Beliczky, Balázs Zs. – Ádám M. II. félidő: Pogacsics – Borbély Á., Tóth G., Fodor M., Hadaró – Nagy K., Matheus – Kovács D., Markovic, Poplatnik – Ibrahim.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz