Fehérvári stadionavató: Vignjevic: 12/1 - az Újpest edzője 33 hónapja nem verte meg a Vidit

A jelenlegi erőviszonyok mellett a közelmúlt statisztikájával is fel kell vennie a harcot az Újpestnek és edzőjének, Nebojsa Vignjevicnek a Vidi elleni, stadionavató rangadón.
Mokány Lajos 2018. november 21., szerda 9:13
A jelenlegi erőviszonyok mellett a közelmúlt statisztikájával is fel kell vennie a harcot az Újpestnek és edzőjének, Nebojsa Vignjevicnek a Vidi elleni, stadionavató rangadón.
Szerző: Mokány Lajos 2018. november 21., szerda 9:13

Nebojsa Vignjevic az utóbbi két évtized legeredményesebb újpesti vezetőedzője két Magyar Kupa-sikerével és bajnoki bronzérmével. A szerb tréner iránti bizalom nem véletlenül töretlen 2013 óta, a leghosszabban regnáló tréner az NB I-ben és a külföldi edzők közül már az övé a legtöbb mérkőzés a hazai élvonalban.

Van egy csapat azonban az NB I-ben, amely ellen a lilák mindig fontos rangadókat vívnak, és amelyet a sok szempontból sikeres Vignjevic vezetésével is csak egyszer sikerült legyőzniük: a Vidi. Az a Vidi, amellyel szerdán este már 13. alkalommal találkozik Vignjevic Újpest-edzőként, ráadásul az új Sóstói Stadion avatómérkőzésén, zsúfolt lelátók előtt.

A tréner eddigi mérlege a fehérváriak ellen meglepően "mínuszos" és nem sok sikerrel kecsegteti az újpestieket. A szerb szakemberrel ugyanis eddig egyetlen alkalommal tudta legyőzni a lila-fehér gárda a piros-kékeket és arra a győzelemre sem "tegnap", hanem 33 hónappal ezelőtt, 2016. február 13-án került sor. Az azóta már távozott Kylian Hazard a 69. percben döntötte el a Megyeri úti csatát.

Vigjnevic akkor ötödik kísérletre tudta felülmúlni a Vidit, de alighanem kevesen gondolták, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy a szakvezető három pontot ünnepelhet a rivális ellen.

Az utóbbi 33 hónapban újabb hét felvonása volt a Vidi-Újpest, illetve Újpest-Vidi párharcoknak, de győzelemig vele már nem jutottak egyszer sem a lilák.

Ehhez talán 2017. július 30-án jártak, amikor 2-0-ra is vezettek Felcsúton, de Scepovic (86. perc) és Hadzic (88.) megmentette az egyik pontot a Vidinek.

Ez lehetett volna egyébként az első olyan Vignjevic-győzelem, amelyet fehérvári pályaválasztás mellett arat az Újpest, de erre szerda estig legalább várni kell még – tegyük hozzá, hogy ehhez az ugyancsak szerb Marko Nikolic Európa Liga-csoportkörös csapatát kellene legyőznie. Amelyhez viszont az utóbbi éveknél sokkal hatékonyabban kellene védekeznie az Újpestnek, amely az ominózus 12 találkozón összesen 30 gólt kapott a Viditől, mindössze egyszer, az egyetlen siker alkalmával őrizte meg kapuja „épségét” sikerrel.

Nebojsa Vignjevic bajnoki meccsei a Vidi ellen:

1-2 (otthon), 0-2 (idegenben), 0-1 (o), 0-3 (i), 1-0 (o), 0-3 (o), 3-4 (o), 1-5 (i), 0-3 (o), 2-2 (i), 2-2 (o), 0-3 (i)

Összesen:

12 mérkőzés

1 győzelem

2 döntetlen

9 vereség

10-30-as gólkülönbség

Olvastad már?
Vidi-titkok: “Akik eddig elutasítottak minket, most azok is kíváncsiak ránk” - 8000 játékost figyelnek (exkluzív)
Hogyan kerül egy 2 éve még 5 millió eurós válogatott középpályás Fehérvárra, hogy aztán győztes gólt fejeljen az EL-csoportkörben? Hány játékost tartanak most tűzben? Sikeres-e a Vidi átigazolási politikája? Kérdések, amelyre választ kapunk az alábbi interjúban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz