Komoly fordulat az újpesti címerügyben – közleményt adott ki az UTE

Az Újpesti Torna Egylet hivatalos közleményben jelezte, hogy öt évre ingyenesen lemond a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogokról az Újpest FC javára.
Nyikes Zoltán 2019. július 26., péntek 12:57
Az Újpesti Torna Egylet hivatalos közleményben jelezte, hogy öt évre ingyenesen lemond a címerrel kapcsolatos használati, értékesítési és hasznosítási jogokról az Újpest FC javára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 26., péntek 12:57

Korábban az Újpesti Torna Egylet (UTE) képviselői az MTI-hez eljuttatott közleményükben tiltakoztak a Kúria döntésével szemben, melynek értelmében az Újpest FC által megváltoztatott címer használata jogszerűnek minősül.

Az UTE ezt követően tárgyalást kezdeményezett az Újpest 1885 Kft. tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel, a kapcsolatfelvétel után pedig a felek július 12-én tárgyalóasztalhoz is ültek, ahol az ÚFC 7 pontból álló feltételrendszert adott át az UTE részére.

Az Újpest FC egy később nyilatkozatában arról írt, hogy a megbeszélés után az UTE azt az ígéretet tette, hogy a pontokat a közgyűlésen megvitatják és egy következő személyes megbeszélésen tájékoztatják a klubot erről, hivatalos keretek között. Péntek délután ez a tájékoztatás megtörtént, az UTE pedig fontos lépésre szánta el magát a tradicionális címer visszaállítása érdekében.

Az UTE sajtóközleményét változtatás nélkül közöljük.

SAJTÓLÖZLEMÉNY: A LABDARÚGÓ CÍMERJOGOK ÁTADÁSÁRÓL

"Az elmúlt időszakban tárgyalások kezdődtek az Újpest FC és az UTE között az eredeti címer visszaállításáról.

A tárgyalások során az Újpest FC egy 7 pontól álló követeléscsomagot adott át az UTE-nak, amelyek közül 6 pont nem köthető a címer visszaállításához, vagy volt köztük olyan is, amely nem tartozik az UTE hatáskörébe.

A kérések közül egy pont a címer használati jogainak térítésmentes átadásról szólt.

Az UTE az újpesti hagyományokat mindenek előtt szem előtt tartva, maximálisan azonosulva a szurkolói akarattal, valamint figyelembe véve a legmagasabb osztályban játszó újpesti labdarúgócsapat érdekeit, akként döntött, hogy a labdarúgó CÍMERREL KAPCSOLATOS HASZNÁLATI, ÉRTÉKESÍTÉSI, ÉS HASZNOSÍTÁSI JOGOKRÓL 5 ÉVRE, INGYENESEN LEMOND AZ ÚJPEST1885. Kft. javára.

Az UTE az ingyenes használati és értékesítési jogok átadásáról szóló tárgyalások megkezdését a lehető legkorábbi időpontban javasolja, hogy az új labdarúgó szezonban, az új mezben, már a tradicionális címerben futhassanak ki a pályára az Újpest FC. labdarúgói.

Az UTE hangsúlyozni kívánja, hogy a 18 szakosztálya a tradíció mindenkori tiszteletben tartásával a hagyományos címert használta, használja, és használni is fogja, a címerjogok átadása kizárólag a mindenki által ismert és elfogadott labdarúgás címerére vonatkozik (csatolt kép)

Az UTE jelen levelet az Újpest FC. részére a mai napon hivatalos úton megküldi, és tisztelettel várja az Labdarúgó Club mielőbbi pozitív válaszát.

Újpesti Torna Egylet"

Olvastad már?
Az Újpest 2019-ben már nem játszik hazai pályán - ekkor térhetnek vissza
Berta Csaba ügyvezető elmondása szerint több szempontból is nehézkesen halad a felújítás a Szusza Ferenc Stadionban, a tervek szerint csak jövőre költözik haza a lila-fehér gárda. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz