Mint ismeretes, júniusban kezdődött el az újpesti Szusza Ferenc Stadion pályafűtésének kiépítése és a gyep teljes újravetése. A korábbi tervek szerint legkorábban október második feléig albérletben játszottak volna a lila-fehérek, később egy három hetes csúszásról már bejelentést tettek, de mint az a klub csütörtöki sajtótájékoztatójáén kiderült, a nehezítő körülmények miatt idén már aligha játszik hazai pályán a IV. kerületi gárda.

A pálya építése folyamatban van. A tervünk az, hogy minél előbb visszatérjünk a Szusza Ferenc Stadionba, de semmiképpen sem szeretnénk kockáztatni a gyep minőségét, siettetni semmit nem akarunk. Adódnak problémák, mint például az időjárás, hol a nagy meleg okoz gondot, hol pedig az, hogy egy hétig esett nagyjából az eső. Emellett rengeteg építkezés zajlik, elég nagy csúszások vannak alapanyag-szinten.

A terveink szerint így február elsején, a MOL Fehérvár FC elleni bajnokin térnénk vissza a stadionunkba, addig pedig az új Illovszky-stadionban játszanánk a mérkőzéseinket

– nyilatkozta Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezetője a felújításról.