Már beszámoltunk róla, hogy elkezdődött az újpesti Szusza Ferenc Stadion felújítása, így a lila-fehér csapat egy ideig biztosan a július 5-én átadásra kerülő Illovszky Rudolf Stadionban fogadja majd ellenfeleit.

– Sajnálatos módon a korábbi nagy esőzések és a pálya rétegrendje (minimum 4 féle agyagot találtunk a pálya alatt, óriási mennyiségben, ezen kívül vörös salak és szén, illetve ipari törmelék volt beásva a földbe) miatt kb. három hetet csúszik a kivitelező – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Zsigó Csaba, a létesítmény üzemeltetési vezetője. – A közműépítés, közműkiváltás volt a legnehezebb feladat (a korábban említett rétegrend miatt) és amíg ezek nincsenek teljesen készen, addig nem tudunk tovább haladni. Az öntözőrendszer és a vízellátás elkészült, hamarosan a fűtésgerinc is bekerül. Jelenleg a pálya szegélyei, illetve a drénárkok vannak kialakítás alatt, ezt követően pedig a sóder berakása után a fűtéscsövek telepítése lesz napirendi ponton. Utána tudják folyamatosan beszállítani a többi anyagot, erre a feladatra 10 kamion van ráállítva. A vetés a legutóbbi információk szerint július 8-ra van kitűzve.

Az eredeti elképzelés szerint október második felében költözhetett volna vissza az Újpest a Szusza-stadionba, ez így várhatóan áttolódik novemberre.

– Vetéstől számított 12-20 hét alatt fejlődik ki megfelelően a gyep – folytatta a szakember. – A nyári nagy melegben nem lesz egyszerű kinevelni, mert alapvetően a vetésre ideális hónapok az április-május vagy szeptember-október. De semmi sem lehetetlen, csak fokozott felügyeletet és kimagasló odafigyelést igényel, hogy ne égjen meg a fű vagy éppen ne pusztítsa el gomba vagy más betegség a gyepet. A gyökérzetet (is) folyamatosan fogjuk vizsgálni, mérni és amennyiben eléri a 20 cm hosszúságot, úgy befejezettnek tekintjük a beruházást. Onnantól kezdve gyakorlatilag a soron következő meccset itthon fogjuk tudni játszani.