Címerügy: "Az UTE nem a megoldás megtalálásában érdekelt" – közleményben reagált az Újpest FC

A labdarúgó klub végérvényesen lezárja a tárgyalásokat, ha a párbeszédet csak a médián keresztül tudja folytatni az UTE a címerüggyel kapcsolatban.
Nyikes Zoltán 2019. július 31., szerda 9:49
A labdarúgó klub végérvényesen lezárja a tárgyalásokat, ha a párbeszédet csak a médián keresztül tudja folytatni az UTE a címerüggyel kapcsolatban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 31., szerda 9:49

Kedden újabb üzengetések követték egymást az Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC között a fennálló címer-vita kapcsán.

Arról már beszámoltunk, hogy az UTE kedd délben jelezte, hogy kézhez kapták Berta Csaba ügyvezető igazgató válaszlevelét, ám abban nem esik szó arról, hogy elfogadják-e a tárgyalási ajánlatukat, így továbbra is várják a mielőbbi pozitív választ a címerrel kapcsolatban, hogy a részletek kidolgozása megkezdhető legyen, és a labdarúgócsapat a hagyományos címerrel futhasson ki a pályára az új szezonban.

Ezt követően az esti órákban megérkezett a válasz a labdarúgó klub részéről is, ami kiemeli, hogy ez a módja a párbeszédnek nem konstruktív és a megoldáskereséstől csak távolabb vezet.

Az Újpest FC közleménye:

"Az Újpest szurkolói és az UTE párbeszédet kezdeményeztek az Újpest Football Club és az UTE között, hogy rendeződjenek bizonyos ügyek a két fél között, többek között a címer kérdése. Az Újpest FC ebbe a párbeszédbe nyitott és konstruktív hozzáállással ment bele. Nyíltan felvázoltuk az ajánlatunkat, hogy miképp látjuk az újpesti labdarúgás jövőjét.

A kérésünk ellenére, hogy a két fél közötti kommunikációt egymás közt és építőjellegűen tartva folytassuk, azt láttuk, hogy az UTE sajtóközleményeket ír a hagyományos levelek vagy e-mailek helyett.

Ez a módja a párbeszédnek nem konstruktív és a megoldáskereséstől csak távolabb vezet.

Alapos mérlegelést követően, a tényeket figyelembe véve, mit és hogyan kommunikál az UTE, úgy gondoljuk, hogy az UTE nem a megoldás megtalálásában érdekelt, hanem inkább valami egészen más célokra használja ezt a lehetőséget, amelyekről nincs pontos információnk.

Szeretnénk megkérni az UTE-t, hogy kövesse azt az utat, amelyet korábban mondott: hívja össze a közgyűlést, vitassa meg az ajánlatunkat. A közgyűlés eredményéről pedig e-mailen vagy postai úton keresztül értesítsen bennünket.

Ha a párbeszédet csak a médián keresztül tudják folytatni, azt a következtetést kell levonjuk, hogy nem a megoldás keresésén dolgoznak, és ez esetben ezeket a tárgyalásokat végérvényesen lezárjuk.

Újpest FC"

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz