Az Újpest maradt a Duchatelet-birodalom legfontosabb klubja - eladták a másikat

A lilákat irányító Roderick Duchatelet édesapja kvázi kivonult a belga profi labdarúgásból.
Dudás Gábor 2017. november 16., csütörtök 10:43
A lilákat irányító Roderick Duchatelet édesapja kvázi kivonult a belga profi labdarúgásból.
Szerző: Dudás Gábor 2017. november 16., csütörtök 10:43

A belga Sint-Truiden hivatalosan is bejelentette, hogy japán elektronikai cég, a DMM lett a csapat többségi tulajdonosa, azaz Roland Duchatelet eladta utolsó otthoni klubját is. Duchatelet élettársa, a klub elnöke, Marijke Hofte december elsején, a hivatalos átadás napján távozik majd posztjáról.

Ezzel az Újpest maradt a Duchatelet-család utolsó élvonalbeli csapata (2011-ben vették át az irányítást), hiszen a lilákon kívül az angol Charlton, a német Carl Zeiss Jena és a spanyol Alcorcon maradt a birtokukban, ám utóbbiak mind alacsonyabb osztályban szerepelnek. Papíron tehát  a magyar klub lett a "zászlóshajója" a családnak.

A Charlton kapcsán egyébként a brit sajtó ugyancsak a klub eladásáról írt az utóbbi hetekben-hónapokban - hosszabb ideje megromlott a belga üzletember és a szurkolók kapcsolata, így utóbbiak sem bánnák a tulajdonosváltást.

Néhány éve, nem csak a Sint-Truidennél, de a nagymúltú Standard Liége-nél is Roland Duchatelet irányított egyébként, ám 2015 júniusában részvényeit (99 százalékban) eladta az addigi alelnöknek, Bruno Venanzinak. Akkor azt cáfolta, hogy azért adta el a részét, hogy ne legyen “ütközés” a belga élvonalba feljutott Sint-Truidennel, amelyet tehát Duchatelet párja irányított.

Az egykori "Duchatelet-piramis", még a két belga klubbal:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz