Újpest-ügy: A meccs előtt tudta meg a lilák veszte, hogy 4 hónapig nem játszhat

Andrade pályára lépett volna az Európa Ligában. Volna. A belgák megerősítették: áprilisban már büntetett a FIFA.
Dudás Gábor 2016. november 25., péntek 16:07
Andrade pályára lépett volna az Európa Ligában. Volna. A belgák megerősítették: áprilisban már büntetett a FIFA.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 25., péntek 16:07

Mint arról beszámoltunk, az Újpestet immáron jogerősen is kizárták a téli átigazolási időszakból, a CAS ugyanis nemet mondott a lilák, a FIFA döntését megtámadó fellebbezésére.

Ahogy azt már többször megírtuk, az ügyben a kolumbiai Darwin Andrade volt a főszereplő: a balbekk 2014 telén került a Megyeri útra – igencsak rögös, eltiltással és feljelentéssel kikövezett, Kolumbián és Belgiumon keresztül vezető úton. Kolumbiai klubjának elmulasztott kompenzálása vezetett a klub és a játékos megbüntetéséhez is, a belga nordeclair.be azt írja, 100 ezer eurót kellett volna utalni a dél-amerikaiaknak, de ez nem történt meg, ezek után fordult a La Equidad a FIFA-hoz.

Az Újpest aztán 2014 nyarán - papíron - visszaadta a belgáknak a labdarúgót, ezt követően azonban véglegesen átigazolta, hogy aztán néhány felkészülési találkozót, illetve egy tétmeccset követően kölcsönadja a Standard Liege-nek, amely egy évvel később az akkori hírek szerint 2 millió euróért meg is vette a játékost.

 

A nordeclair.be beszámolója szerint a Standard Celta Vigo elleni, csütörtöki Európa Liga-meccsét (1-1) megelőzően tudta meg a futballista és csapata is, hogy a CAS – amely az Újpest ügyével együtt vitte a védő fellebbezését is, egy napon megtartva a meghallgatásokat is – elutasította az ő kérelmét is, így végérvényesen életbe lépett a FIFA eltiltása. A cikk szerint a légiós ügyvédje helyi idő szerint 17:30-kor értesítette a Standardot, amelynél gyorsan léptek és Andrade helyett Corentin Fiorét nevezték a Celta elleni meccskeretbe.

A belga lap – megerősítve a csakfoci.hu hírét, amely szerint már tavasszal döntés született az ügyben, ügyekben – azt írja, hogy áprilisban a világszövetség 4 hónapra tiltotta el a védőt, ez a határozat pedig tegnap véglegesen hatályba lépett, azaz Andrade legközelebb csak tavasszal játszhat klubjában. A lap szerint erre már a nyáron felkészült a klubja, ezért is vették kölcsön a nigériai Elderson Echiejilét.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz