Fotó: www.ujpestfc.hu

Újpest: Túl közel voltak egymáshoz a szurkolók, eljárást indít a rendőrség - zárt kapu is jöhet

Közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatóság az Újpest-Honvéd élvonalbeli meccsen történteket, miután a szurkolók egy része nem tartotta be a járványügyi előírásokat.
Nyikes Zoltán 2020. június 8., hétfő 19:57
Fotó: www.ujpestfc.hu
Közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a hatóság az Újpest-Honvéd élvonalbeli meccsen történteket, miután a szurkolók egy része nem tartotta be a járványügyi előírásokat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 8., hétfő 19:57

Múlt héten a honlapunk is közzétette a Magyar Labdarúgó Szövetség közleményét, amiben arról volt szó, hogy egyes szurkolói csoportok az eddigi mérkőzéseken figyelmen kívül hagyták az egészségügyi rendelet távolságtartásra vonatkozó előírását.

A szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy a rendelet előírásainak be nem tartását a rendőrségnek áll jogában szankcionálni, a hatóság intézkedhet akár a helyszínen az egyes személyekkel szemben, vagy megbüntetheti a szervező egyesületet, amelyet a kormányrendelet felelősként nevesít az előírások betartatása tekintetében.

Az index.hu a hétvégi bajnoki fordulót követően azt írja,

közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség a szombati Újpest-Honvéd élvonalbeli meccsen történteket,

miután a szurkolók egy része nem tartotta be a távolságtartásra vonatkozó járványügyi előírásokat – ezt a rendőrség is megerősítette a honlapnak, amely hozzáteszi,

200 ezertől 2 millió forintig terjedő összegre büntethetik az Újpestet, mint a meccs szervezőjét.

Vállai István, az Újpest biztonsági igazgatója az Indexnek elmondta, a szervezők mindent biztosítottak ahhoz, hogy a szurkolók be tudják tartani az előírásokat: a beléptetéskor és a meccs alatt is felhívták a figyelmüket a szabályokra, a jegyeket az előírásoknak megfelelően értékesítették, a szektorok negyedét töltötték fel nézőkkel.


A vendégszektor Újpesten. Fotó: www.facebook.com/honvedfc

Vállai szerint ezer sebből vérzik a nyitott kapus meccsek koncepciója, mert fizikailag lehetetlen betartatni a szurkolókkal a szabályokat, főleg a B-középben. Nem lesz olyan biztonsági, aki bemegy a több száz fős tömegbe csak azért, hogy betartassa a járványügyi előírásokat, mert azt provokációnak fognák fel az ultrák, és csak balhé lenne belőle, mondta.

A forduló másik meccsén, a Ferencváros-DVTK meccsen kartonfigurákkal választották el a szurkolókat a Groupama Arénában, működött a távolságtartás. Vállai szerint az Újpestnek nincs pénze az FTC-nél látott megoldásra, ezért sem próbálkoztak hasonlóval.

Ha az eljárás végén megbírságolják őket, erősen elgondolkodnak azon, hogy több nyitott kapus meccset rendezzenek, mert nem engedhetik meg maguknak anyagilag, hogy még egyszer megbüntessék a klubot, mondta Vállai.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz