NB I: Pocsék kezdés után szerzett 4 gólt a Fradi és győzött az iváncsai kupakudarc után

Már a 3. percben hátrányba került az FTC a Puskás Akadémia ellen, azonban már az első félidőre vezetéssel vonult a Fradi, amely végül 4-2-re győzött a forduló rangadóján.
Póczik Dávid 2022. október 22., szombat 20:33
Már a 3. percben hátrányba került az FTC a Puskás Akadémia ellen, azonban már az első félidőre vezetéssel vonult a Fradi, amely végül 4-2-re győzött a forduló rangadóján.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 22., szombat 20:33

Az iváncsai kupakudarc után a Fradi az otthon még veretlen Puskáshoz látogatott a 12. forduló rangadóján.

I. félidő

Rögtön a második percben büntetőhöz jutott a Puskás. S. Mmaee szabálytalankodott Corbuval szemben a büntetőterületen belül. Puljic végezte el a tizenegyest, Dibusz beleért a jobb sarokba tartó lövésbe, de hárítani nem tudott, 1-0.

Öt perccel később egy kipattanó labdát Marquinhos 22 méterről elképesztő pontossággal rúgott a jobb alsóba, 1-1.

A 29. percben aztán Laidouni indította R. Mmaee-t, aki szépen maga elé vette a labdát, majd 17 méterről ballal a kapu középbe emelt, 1-2.

Alig 5 perccel később Baluta tekert a kapu elé egy szabadrúgást, amit Nagy Zs. 6-7 méterről - a kapufa segítségével - a bal alsóba bólintott, 2-2.

A félidő hajrájában Adama Traoré kapott indítást és tört be a tizenhatoson belülre, ahol Tóth lába alatt a kapuba lőtte a labdát, így 3-2-re vezetett a Fradi a szünetben.

II. félidő

A fordulást követően újabb FTC-gól következett. R. Mmaee jobbról adott erősen középre egy labdát, amire Traoré üresen állva érkezett a hosszú oldalon és a kapuba pofozta a labdát, 2-4.

Az 57. percben Stronati önfeláldozóan vetődött bele R. Mmaee lövésébe. Pár perc múlva Gruber 9 méteres próbálkozását szedte ki Dibusz a bal sarokból.

Baluta távoli kísérlete nagy erővel csapódott a kapu irányába, de Dibusz hárította a léc alá tartó lövést. A 80. percben Marquinhos 5 méterről vette célba a jobb alsót, de Tóth hatalmasat védett.

2 perccel később Gojak megpattanó lövéséért nyúlt vissza Tóth és ismét nagyot fogott. A 93. percben még Nagy Zs. fejesét tenyerelte ki Dibusz, így az FTC 4-2-re győzött Felcsúton.

NB I, 12. forduló

Puskás Akadémia-Ferencvárosi TC 2-4 (Puljic 3. - 11-esből, Nagy Zs. 33. ill. Marquinhos 8., R. Mmaee 29., Traoré 45., 53.)

PAFC: Tóth - Batik, Stronati, Spandler - Mezhgrani (van Nieff 14.), Baluta (Zahedi 87.), Favorov (Urblík, a szünetben), Nagy Zs. - Corbu (Gruber, a szünetben), Puljic (Colley 83.), Kiss

(cserék: Markek, van Nieff, Urblík, Colley, Zahedi, Slagveer, Brandon, Skribek, Komáromi)

FTC: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka - Laidouni (Gojak 61.), Vécsei - Marquinhos (Besic 69.), Zachariassen, Adama Traoré - R. Mmaee (Tokmac 86.)

(cserék: Bogdán, Besic, Mercier, Tokmac, Esiti, Gojak, Kovacevic, Thelander, Auzqui)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz