NB I: A Puskás Akadémia feszült meccsen verte az Újpestet - videó

A Puskás Akadémia két szabályos, az Újpest viszont két meg nem adott gólig jutott csak a Pancho Arénában, a hazaiak Corbu duplájával szerezték meg első idénybeli győzelmüket.
Dudás Gábor 2022. augusztus 7., vasárnap 19:49
A Puskás Akadémia két szabályos, az Újpest viszont két meg nem adott gólig jutott csak a Pancho Arénában, a hazaiak Corbu duplájával szerezték meg első idénybeli győzelmüket.
Szerző: Dudás Gábor 2022. augusztus 7., vasárnap 19:49

I. félidő:

A meccs előtt kisebb gödörben lévő hazaiakat majdnem meglepte az Újpest már a 4. percben: Ljujic nagyszerű, 23 méteres tekerését ütötte bravúrral a lécre a hazaiak kapusa, Tóth Balázs.

A 13. percben aztán a hazaiak kerültek centik híján előnybe. Zahedi egy szép csel után jobbról, éles szögből, 6 méterről lőtt, Banain át is jutott a labda, de a gólvonalon menteni tudott Csongvai. Öt perccel később Pauljevic a kapuba is talált a másik oldalon, de előtte lökte van Nieffet, így nem lett érvényes a gól.

A 31. percben megint Zahedi veszélyeztetett, de 14 méteres, kissé elkapkodott lövése elkerülte a kaput. A 38. percben aztán jött a Puskás veztető gólja: Baluta lógott meg őrzőjétől, Csongvaitól, aki csúnyán alászaladt a labdának, majd a román légiós balról, az alapvonaltól lekészítette azt Corbunak, a székely-csángó származású középpályás pedig 17 méterről szépen kilőtte a bal alsót (1-0).  A gól után a vendégszurkolók dobálni kezdtek, a játékvezető kérésére pedig megerősített biztonsági személyzet állt az újpesti szektor elé, valamint a pályára dobált tárgyakat (például egy kulcscsomót) is összeszedték.

A szünet előtt még van Nieff úszott meg egy lapot, miután csúnyán rátartott Diaby lábára. A játékrész hajrája egyébként elég sok csontzenét is hozott, három sárgát is ki kellett, hogy osszon Bognár játékvezető.

II. félidő:

A fordulás után elsőként megint Zahedi veszélyeztetett, de ötméteres fejese nem volt elég pontos. Az 53. percben azután egyenlítettek a lilák - és mégsem. Ljujic felívelt szabadrúgásaDiabyról levágódott, de a védők nem tudtak felszabadítani, a légiós pedig köszönte és közelről a hálóba stukkolt! Bognár játékvezető hosszan vizsgálta az esetet, majd les miatt annulálta a találatot.

A 61. percben Skribek is betalálhatott volna akár, de nem sokkal később megtette ezt helyette Corbu. A középpályás a 16-os előteréből indult meg, majd két cselt követően a hálóba lőtt (2-0).

Amikor a felcsútiak kicsit hátradőlhettek volna, váratlanul emberhátrányba kerültek. Skribek egy teljesen felesleges szabálytalanság után kapta meg a második sárgáját a 65. percben.

Innentől kezdve inkább a birkózásé, mintsem a focié volt a főszerep, sok volt a szabálytalanság, de a lilák friss igazolása, Lahne azt is bemutatta, hogyan kell gyorsan összeveszni, illetve lökdösődni van Nieff-fel. Az olykor paprikás hangulatú találkozón végül 2-0-s hazai siker született, így a Puskás Akadémia első győzelmét aratta az idényben, az Újpestnek viszont erre még várnia kell.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Puskás Akadémia - Újpest 2-0 (Corbu 38., 62.)

Piros lap: Skribek (PAFC, 65.)

PAFC: Tóth B. - Mezghrani, Stronati, Batik, Komáromi - Baluta (Major, 85.), van Nieff, Corbu - Kiss T., Zahedi (Bakti, 68.), Skribek

Újpest: Banai - Pauljevic (Borello, 70.), Kuusk, Csongvai, Diaby, Antonov - Onovo, Boumal (Mack, 70.), Ljujic - Katona M., Bjelos (Szabó B., 90.)

Korábban:

Kisvárda - Mezőkövesd 4-2

Később:

20:00: MOL Fehérvár-Bp. Honvéd - ÉLŐ eredménykövetés itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz