Fotó: www.deník.cz

165 millióért vesz légióst a Puskás Akadémia: A bajnoksága legjobbja volt - sajtóhír

Lapinformáció szerint a Puskás Akadémia kerete újabb cseh játékossal bővül, miután az Olomouc és a felcsúti klub mindenben megállapodott egymással.
Nyikes Zoltán 2019. december 27., péntek 15:34
Fotó: www.deník.cz
Lapinformáció szerint a Puskás Akadémia kerete újabb cseh játékossal bővül, miután az Olomouc és a felcsúti klub mindenben megállapodott egymással.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. december 27., péntek 15:34

Az iSport.cz információja szerint David Vanecek után újabb cseh labdarúgó csatlakozhat a Puskás Akadémiához, miután az NB I-es csapat mindenben megállapodott

a szintén élvonalbeli Sigma Olomouccal Jakub Plsek átigazolásáról.

Az internetes portál úgy tudja, a 26 éves labdarúgóért félmillió eurót, azaz nagyjából 165 millió forintot fog fizetni a felcsúti együttes. A korábbi utánpótlás-válogatott játékos középső középpályásként és csatárként is bevethető, a most futó szezonban húsz bajnokin hétszer vette be az ellenfelek kapuját, ezzel pedig csapata házi gólkirálya.

A 186 centiméteres labdarúgó az Olomouc saját nevelésű játékosa, 2012 óta tartozik az első csapat keretéhez, így a Puskás Akadémia lenne az első klubja légiósként. Plsek a 2016/17-es másodosztályú szezonban kiemelkedett a mezőnyből és 18 találatával a bajnokság gólkirálya lett. Ebben az idényben a legemlékezetesebb meccse a Prostejov elleni hazai találkozó volt, amikor is öt góllal vette ki a részét a 7-0-s győzelemből.

Plsek 5 gólja

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz