Pintér nekiment a légiósoknak, akiket ő igazolt: "El kell gondolkodniuk, hogy mit tesznek a klubért"

Nem tudni, hogy a felcsúti szakvezető kemény kritikája jelent-e majd változást az összeállításban vagy épp az egyre légiós-központúbb átigazolási politikában a szombaton kilenc(!) külföldi futballistával kezdő Puskás Akadémiánál.
Dudás Gábor 2018. március 11., vasárnap 15:33
Nem tudni, hogy a felcsúti szakvezető kemény kritikája jelent-e majd változást az összeállításban vagy épp az egyre légiós-központúbb átigazolási politikában a szombaton kilenc(!) külföldi futballistával kezdő Puskás Akadémiánál.
Szerző: Dudás Gábor 2018. március 11., vasárnap 15:33

Volt, aki már a szünetben lekerült a pályáról

Rövid, de annál egyértelműbb kritikával élt a Puskás Akadémia külföldi játékosai felé Pintér Attila felcsúti vezetőedző a Paks elleni, 3-1-re elveszített NB I-es bajnoki után.

Itt nem lehetett futballról beszélni. Összevissza rugdalták a labdát, ez nem profi labdarúgás. Itt el kell gondolkodnia egy-két külföldi úriembernek, hogy mit tesz ezért a klubért és mit nem

- fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt a szakember, aki a mérkőzésen is jelét adta annak, hogy nem elégedett a légiósaival. Legalábbis három lecserélt futballistája mind külföldi volt (egyébként is jelentős többségben voltak, hiszen a Puskás kezdőjében mindössze két magyar volt, a kispadon pedig öt), Mevoungou-t a szünetben, Diallót az 57., Henty-t pedig a 65. percben kapta le a pályáról. Bár nyilatkozatában Pintér nem nevezte meg, pontosan mely légiósokkal volt elégedetlen, nyilván a lecserélt futballisták jó eséllyel pályáznak azok közé, akikre a tréner célzott (a Paks első góljánál a szlovén Klinar hibázott egyébként, a második hazai 11-est és a harmadik gólt pedig Heris szabálytalansága előzte meg, ha már a légiósoknál tartunk).

Mindhárman (Diallo, Henty, Mevoungou) az utóbbi hónapokban, Pintér több mint egy éve tartó felcsúti edzősködése idején érkeztek a klubhoz, ráadásul Diallo és Mevoungou mondhatni a szakvezető kedvencei közé sorolható, előző csapatától, a Mezőkövesdtől "hozta magával" őket valamivel később klubváltása után, 2017 nyarán. Henty pedig az idén télen került - kölcsönben - Fehérvárról Felcsútra, azok után , hogy a Vidinél hozzáállásbeli problémák miatt is parkolópályára került a nigériai támadó.

Légiós-fölény a felcsúti piacon is

Egyébként is jellemző a Puskás Akadémia Pintér Attila-korszakára a légiósok szerződtetése. A korábbi kétszeres magyar bajnok edző 2016 decemberétől összesen 11 külföldit igazolt az említett játékosokkal együtt, miközben a magyar érkező száma összesen 8 volt. Mindeközben a távozóknál alig találunk külföldi futballistát (az Újpestre került Pauljevic vagy a Mezőkövesden, kölcsönben futballozó Bacelic-Grgic jelenti például a kevés kivételt), viszont összesen több mint 20 hazai labdarúgó hagyta el végleg, vagy ideiglenesen Felcsútot.

Hogy Pintér szavai jelentenek-e majd változást a csapatösszeállításban és a magyar / külföldi játékosok arányában is, az a jövő héten derülhet ki, amikor csapata a Ferencváros otthonába látogat majd az OTP Bank Ligában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz