A Videoton korábbi edzője a Paksot segíti a jövőben – hivatalos

A korábban a Videotonnál edzősködött Pető Tamással bővült a Paks szakmai stábja. A 43 éves szakember játékos-megfigyelőként fog tevékenykedni Csertői Aurél csapatánál - számolt be róla a klub honlapja.
Csakfoci Admin 2018. február 8., csütörtök 16:33
A korábban a Videotonnál edzősködött Pető Tamással bővült a Paks szakmai stábja. A 43 éves szakember játékos-megfigyelőként fog tevékenykedni Csertői Aurél csapatánál - számolt be róla a klub honlapja.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. február 8., csütörtök 16:33

Pető Tamás neve ismerősen cseng a magyar labdarúgás kedvelőinek, hiszen egykoron aktív futballista volt. Első élvonalbeli mérkőzését még 1992-ben játszotta a Veszprém színeiben. Középpályásként olyan csapatokban játszott, mint a Győri ETO, az Újpest, velük bajnok lett, a Vasas, a Pápa és természetesen a Videoton. Összesen 163 NB I-es bajnokin 23 gólt szerzett.

Külföldön is megfordult, például a holland NAC Bredában 83 meccsen 5 gólt szerzett. Volt magyar válogatott is, 14 alkalommal viselhette a címeres mezt.

Aktív labdarúgói pályafutása után a Veszprémnél kezdett el edzősködni, amit az NB III-as Balatonfüredi FC utánpótlása, majd a felnőtt csapata követett. A 2015-ös évben a Videoton pályaedzőjének nevezték ki. A 2015-16-os szezonban Bernard Casoni távozása után megbízott vezetőedzőként is irányította a fehérváriakat.

Idén január elején pedig Pető Tamás és a Videoton közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. A tréner a paksi együttes sikereiért dolgozhat a jövőben.

A Vidi távozott edzője: „Nem vagyok egy fafejű hülye” – interjú

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz