Paks: A mi elképzelésünk más, de sok pozitív visszajelzést kapunk

Az NB I-ben helyen 5. álló Paksnál köztudottan csak magyar játékosokra támaszkodnak, ennek apropóján volt a Sport TV vendége az atomvárosiak ügyvezetője, Balog Judit.
Csakfoci Admin 2018. március 21., szerda 19:02
Az NB I-ben helyen 5. álló Paksnál köztudottan csak magyar játékosokra támaszkodnak, ennek apropóján volt a Sport TV vendége az atomvárosiak ügyvezetője, Balog Judit.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. március 21., szerda 19:02

A műsorban is kitértek arra, hogy nemrégiben a csak magyarokkal felálló Paks 3-1-re verte a bajnokságban a főként légiósokkal felálló Puskás Akadémiát. Ennek apropóján a klub filozófiájáról, és a fiatalszabály eltörléséről is beszélt Balog Judit ügyvezető a Mai helyzet című műsorban.

Amikor megnyertük az NB II-es bajnokságot, akkor azt mondtuk, hogy azoknak adunk lehetőséget első körben, akik kivívták a jogot, hogy az élvonalban indulhassunk. Ez találkozott egy korábbi szponzori elképzeléssel, hiszen ha már magyar bajnokságról van szó, akkor hazai játékosokkal is játszhatunk az NB I-ben, ez így megy már tizenkét éve. – kezdte Balog Judit. - A többi klubnál mások az elképzeléseink. Vannak olyan klubok is, akik jó minőségű külföldi játékosokban bíznak, mert magasan van a célkitűzésük. Érzékeljük, hogy pozitívak a visszajelzések felénk, akár szponzori, akár szurkolói részről is.

Az ügyvezetőnő ezután az utánpótlásra is kitért.

Nagyon erősen támaszkodunk a saját utánpótlásnevelésünkre, bár nincsen akadémiánk, de az  a munka, amit az évek során felépítettünk, az a városban és a környező településekben lévő gyerekeknek megfelelő perspektíva. Látják, hogyha nálunk megfelelő edzésmunkát elvégzik, akkor bekerülhetnek az NB I-es csapatba.

Balog műsorvezetői kérésre az ominózus Puskás Akadémia elleni 3-1-es sikerről is említést tett.

Nagy előnyünk volt, hogy összeszokott a társaság, nem volt különösebb játékosmozgás a télen. Vannak olyanok is, akik tíz-tizenkét éve tagjai a keretnek, és vannak sajátnevelésű játékosaink. Mindenki magáénak érzi a klubot.

Végül az ún. "fiatalszabályról" és annak eltörléséről is elmondta a véleményét.

Meg kell nézni, hogy amióta az MLSZ bevezette ezt az ajánlást, volt-e kellő hozadéka, azt is, hogy ezt érdemes-e tovább fenntartani, vagy csak megemelkedett a játékosok ára a piacon, illetve a fizetési igényük. Ez a kérdéskör elég sok összetevőből áll össze, például azt is meg kell nézni, hogy akik folyamatosan betartották a "fiatalszabályt", hol állnak a bajnokságban. Előfordulhat, hogy eljön az a pont, amikor elengedik a szabályt, és az elsődleges cél már a bennmaradás, hiszen a tizenkét csapatos NB I-ben nagyon sűrű a mezőny - két meccs alatt dobogós lehetsz és ugyanígy a kiesés szélére is kerülhetsz – zárta Balog.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz