Nikházi: Hazai pályán senkitől sem kell félnie a Paksnak

Nikházi Márk bemutatkozott a Paksi FC-ben. A középpályás abban bízik, hogy egyre több szerep jut majd neki a csapatban.
Privacsek András 2017. augusztus 31., csütörtök 12:20
Nikházi Márk bemutatkozott a Paksi FC-ben. A középpályás abban bízik, hogy egyre több szerep jut majd neki a csapatban.
Szerző: Privacsek András 2017. augusztus 31., csütörtök 12:20

A Paksi FC tizenkettedik szezonját kezdte meg a magyar élvonalban, és továbbra is tartják magukat ahhoz a filozófiához, hogy csak magyar játékosok alkothatják keretüket. Ennek szellemében igazoltak a nyár folyamán is, és került hozzájuk az MTK-tól Nikházi Márk. Mivel kisebb sérüléssel bajlódott, így csak a legutóbbi bajnoki mérkőzés,  a Vasas FC – Paksi FC összecsapáson tudott bemutatkozni, Bertus Lajos helyett állt be a hetvenhatodik percben.

 - Annak nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a Paksi FC színeiben – kezdte Nikházi Márk a paksifc.hu-nak-, hiszen már több mint négy hónapja nem volt bajnoki mérkőzésem. Annak viszont egyáltalán nem, hogy nem sikerült legalább a pontszerzés ezen a mérkőzésen. Pedig rengeteg helyzetet kidolgoztunk, csak épp ki is hagytuk őket. Nekem is adódott egy komoly ziccerem, sajnos rosszul találtam el a labdát, és a kapus védeni tudott. A következő mérkőzéseken javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon, és akkor nem lehet gondunk. Szerencsénk sem volt, hiszen kétszer találtuk el a kapufát, és mindkétszer kifelé pattant a labda.

Márk arról is beszélt, hogy a most már több hónapos paksi itt tartózkodása alatt mennyire sikerült beilleszkednie.

 - Csak jó dolgokat tudok mondani, hiszen mind a vezetőség, mind a stáb és a társaim is pozitívan álltak hozzám. Mindenben segítségemre voltak, így ilyen tekintetben nem volt semmi probléma. Játékban azért van még mit csiszolnom, hiszen éles meccsen még nem sokat fociztunk együtt. Persze edzéseken rengeteget gyakorolunk, de azért az még sem olyan, mint egy tétmérkőzés. A sérülésem már a múlté, rendben van a térdem, és bízom benne, hogy egyre többet tudok majd tenni a klubért.

Két komoly mérkőzés vár a Paksra, hiszen először a Videotont látják vendégül, majd rá négy napra a Honvédot, a bajnokság jelenlegi két legjobb formában lévő csapatát. Erről így vélekedett a középpályás:

 - Várjuk már ezeket a találkozókat, mert két jó gárda ellen bizonyíthatunk mind egyénileg, mind csapatként. Hazai pályán senkitől sem kell félnünk, ezt már többször megmutattuk. Abban bízom, hogy jó hangulatú meccseken jó eredményeket fogunk elérni. Ezek a jó eredmények pedig a győzelmek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz