NB I: Waltnerék kiütötték az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő Honvédot

A Paks végig remekül játszva, a helyzeteit jó arányban kihasználva 5-0-ra legyőzte a Honvédot.
Privacsek András 2022. november 6., vasárnap 19:46
A Paks végig remekül játszva, a helyzeteit jó arányban kihasználva 5-0-ra legyőzte a Honvédot.
Szerző: Privacsek András 2022. november 6., vasárnap 19:46

Pedig a Honvéd kezdett jobban, a 12. percben Kocsis adott be, Lukic nagy helyzetben lőhetett, de Osváth belevetődött a labda útjába.

A 16. percben Zsótér hozta nagy helyzetbe Kerezsit, aki 12 méterről lőtt, de Nagy óriásit védett. Két perccel később megszerezték a vezetést a hazaiak: Sajbán nagy bedobása után Osváth visszatette a labdát Pappnak, aki 10 méterről a jobb sarokba lőtt. Két perccel a gól után Osváth fejelt mellé.

A félidő közepén Sajbán csúsztatott a felső lécre. A 27. percben Klemenz 10 méteres csukafejesét ütötte ki bravúrral Nagy. Öt perccel a szünet előtt Balogh szöglete után Szabó csúsztatta meg a labdát, Szélpál pedig 5 méterről a hálóba fejelt.

A második félidőt remekül kezdte a Paks, igaz, ehhez kellett Prenga óriási hibája is. Szabó Bálint elvette a labdát a kispesti védőtől, majd 10 méterről a bal sarokba lőtt. Három perccel később újabb gólt szereztek a hazaiak: Szabó János tette át a labdát a hosszú oldalra, ahol érkezett Varga és Tujvel felett a hálóba emelt. A 68. percben Varga közeli fejesével már 5-0-ra vezettek a paksiak. A 88. percben még Zsótér a sorfalba vágott egy 17 méteres szabadrúgást, a duplázást pedig könnyedén lehúzta Nagy.

A Paks ezzel a győzelemmel feljött a 6. helyre, míg a Honvéd a 11.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Paks - Honvéd 5-0 (Papp 18., Szélpál 40., Szabó B. 52., Varga 55., 68.)

Paks: Nagy- Osváth, Szélpál, Kádár, Szabó J. (Tamás 71.) - Papp, Balogh (Volter 78.) - Sajbán (Debreceni 60.), Szabó B., (Gyurkits 60.), Bőle (Hahn 46.) - Varga B.

Honvéd: Tujvel - Szabó, Prenga, Klemenz, Doka - Zsótér, Capan (Gomis 46.), Mitrovic, Kerezsi - Lukic, Kocsis (Traoré 77.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz