Ádám Martin óriási dilemmája: A brutális pénzt vagy a válogatottat válassza?

A Paksról távozóban lévő támadót információink szerint legkomolyabban Ázsiába hívják, viszont aligha igazol majd Olaszországba, az általa leginkább vágyott angliai lehetőség pedig a jelek szerint meghiúsul. Ádámnak arról is kell döntenie, hogy elfogadjon-e egy anyagilag rendkívül jó ajánlatot vagy a válogatott szereplés érdekében elutasítsa azt.
Dudás Gábor 2022. június 22., szerda 11:01
A Paksról távozóban lévő támadót információink szerint legkomolyabban Ázsiába hívják, viszont aligha igazol majd Olaszországba, az általa leginkább vágyott angliai lehetőség pedig a jelek szerint meghiúsul. Ádámnak arról is kell döntenie, hogy elfogadjon-e egy anyagilag rendkívül jó ajánlatot vagy a válogatott szereplés érdekében elutasítsa azt.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 22., szerda 11:01

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ádám Martin Angliába igazolása egy helyi, az EU-s játékosokra vonatkozó pontszámítási rendszer miatt meghiúsul, hiába szerette volna a Championshipben folytatni pályafutását az NB I gólkirálya. A Paks játékosát az angol másodosztály feljutási rájátszásába is eljutott  Luton Town vitte is volna, de úgy tűnik, a magyar válogatott csatár nagy álma nem valósul majd meg.

Felmerült a napokban az is a kinti sajtóban, hogy Ádámot a Serie A-tól búcsúzó Genoa is kiszemelte magának, de úgy tudjuk, ez inkább csak lehetőség, nagyon kevés a konkrétum az ügyben, kevés az esély arra, hogy az olasz klubhoz szerződjön a csatár.

A csakfoci.hu információi szerint Ádám megszerzéséért a legnagyobb erőfeszítéseket egy ázsiai klub tette: értesüléseink szerint egy dél-koreai klub konkrét ajánlatot is tett érte az elmúlt időszakban.

A dél-koreai Ulsan Hyundai már a télen is vitte volna a futballistát, de akkor Ádám a maradás mellett döntött, így a klub Zalaegerszegről szerződtette “helyette” Koszta Márkot - értesüléseink szerint újra ez a klub lehet a legnagyobb kérője.Úgy tudjuk, hogy a jelenlegi legkomolyabb érdeklődő 1,2 millió amerikai dollárt fizetne a Paksnak a 27 éves játékosért, aki magyar szinten nagyon komoly, mintegy 50 ezer dolláros havi bért is kaphatna a távol-keleti országban.

Mindez komoly dilemma elé is állítja Ádámot, akinek egy nehéz döntést kell meghoznia: 27 évesen igent mondjon-e egy olyan megkeresésre, ami anyagilag élete szerződése lehetne, hiszen kérdéses, később kap-e még ilyen előnyös ajánlatot. Ezzel párhuzamosan arról is döntenie kell, hogy kockáztassa-e ezzel a válogatott szereplését, amelyre csak a közelmúltban szolgált rá, és amiért nagyon sokat dolgozott?

Kicsi az esély arra, hogy Marco Rossi tudna rá építeni Dél-Koreából - egyrészt a színvonal miatt, másrészt az óriási távolság miatt.Ádám egyébként korábban úgy nyilatkozott, számára a pénz másodlagos lesz a döntésnél.

Gyerekkoromtól az angol foci a nagy kedvencem. Sok a párharc, pörgősek a meccsek, kemények a védők, el tudnám magam képzelni Angliában. Nem tettem még le erről a tervemről. Viszont nagyon jól érzem magam Pakson, akkor sem lennék szomorú, ha itt fejezném be a pályafutásom. Természetesen szeretnék fokozatosan feljebb lépni, de én még a régi vágású futballisták közé tartozom, aki sokkal inkább a játék szeretete miatt űzi ezt a sportágat, mintsem a pénzért.

- szögezte le egy korábbi, a csakfoci.hu-nak adott interjújában ennek kapcsán a magyar bajnokság gólkirálya.

Tegyük hozzá, hogy ezt még akkor mondta, amikor a Luton Town komoly opció volt. Számára minden szempontból az lett volna a preferált megállapodás, hiszen szakmailag is előnyös lett volna számára Anglia, és anyagilag sem járt volna rosszul. Most viszont kérdéses, lesz-e újra olyan lehetősége, amit a dél-koreai megállapodás elé helyezhetne.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz