"Nyomós oka volt, hogy abbahagytam a focit": Váratlan helyen kezdi újra az NB I-ben a magyar válogatott játékos

A januárban karrierjét félbeszakító Lázár Pál visszatér és már az új csapata is megvan. Interjú.
Dudás Gábor 2017. június 24., szombat 18:12
A januárban karrierjét félbeszakító Lázár Pál visszatér és már az új csapata is megvan. Interjú.
Szerző: Dudás Gábor 2017. június 24., szombat 18:12

Mintegy féléves távollét után a visszatérés mellett döntött Lázár Pál, 6-szoros magyar válogatott jobbhátvéd, a DVSC, a Sopron, a Videoton, a Samsunspor, a PMFC és a Diósgyőr korábbi játékosa, aki januárban bontott szerződést a borsodi klubbal.

Akkor a 29 éves futballista a családi élet mellett döntött, mostanra viszont jött a fordulat, Lázár újra az NB I-ben futballozik majd, a Mezőkövesd újdonsült igazolásaként.

- Így van, megegyeztem a Mezőkövesddel, kétéves szerződést kötöttünk – mondta a csakfoci.hu-nak Lázár.

Miért döntöttél úgy, hogy visszatérsz a pályára?

- Januárban, a családommal együtt hoztam meg a döntést, ezt a félévet mindenképpen a családommal kellett töltenem, hogy miért, arról bővebben nem szeretnék beszélni, nyomós oka volt. Jól éreztem így magam a bőrömben, és ha nem töltöttem volna ezt a hat hónapot a családommal, bizonyos dolgok nem oldódtak volna meg. Az elmúlt két hónapban aztán már láttam, hogy rendeződni fog a helyzet, amiket terveztem, jól alakulnak a dolgok. Két hónapja beszéltem a menedzseremmel, hogy nézzen nekem csapatot. Addig is készültem, januártól folyamatosan edzettem, komoly program alapján, az utóbbi két hónapban pedig már profi edzőkkel. Amikor eldöntöttem, hogy nem folytatom, belekezdtem egy vállalkozásba is, egy labdarúgónak ugyanis gondolnia kell arra is, mi lesz, ha nem folytatja már a pályafutását, szerencsére ez a dolog a mai napig is foglalkoztat, és működik, de nálam a foci az elsődleges.

A Mezőkövesd mellett mi szólt?

- Az utóbbi két hónapban a Mezőkövesddel jutottunk el erre a szintre, az elmúlt 2-3 hétben pörögtek fel az események. A kövesdiek is csak úgy akartak igazolni, hogy előtte láttak engem, ami teljesen normális, hiszen senki nem tudja, hogyan edzettem az utóbbi fél évben. Részt vettem a pénteki edzésen, nevezhetjük akár próbajátéknak is, megnézték, hogy milyen állapotban vagyok, egészséges vagyok-e, szerencsére mindent rendben találtak. Este, háromnegyed 11-kor megegyeztünk, és alá is írtunk.

Az, hogy az utolsó csapatodhoz, a Diósgyőrhöz térj vissza, fel sem merült?

- Két hónapja, amikor elkezdtünk csapatot keresni, az első az volt, hogy felhívtam Benczés Miklóst, a DVTK sportigazgatóját, hogy jelezzem, fél év után visszatérek a futballba, és hogy szeretném, ha ezt ők tudnák meg először, így tartottam korrektnek. Azt akartam, hogy tőlem tudják meg, ne az újságból vagy máshonnan, nekik szóltam először. Beszélgettünk, közöltem velük, hogy ez lesz, de ennyiben maradtunk, nem igazán merült fel az, hogy én oda visszatérjek.

Bár fél évre abbahagytad a játékot, nyilván követted az eseményeket. Látva a csapat tavaszi szereplését, és a mostani gárdát, mennyire lesz szerinted nehéz dolga az új klubodnak az idényben?

- Akkor még ugye nem tudtam, hogy a Mezőkövesd játékosa lehetek majd, de elképesztően izgalmas volt a tavaszi idény végjátéka, apró gólokon, pontokon múlt a bentmaradás. Mivel csak egyet, tegnap edzettem velük először, és nagy volt a mozgás a keretben, sokan mentek el, sok új, próbázó futballista is van, nehéz még véleményt formálni. De a körülmények, a csapattársak szimpatikusak voltak, a lelkesedés mindenkiben megvan. Később könnyebb lesz majd véleményt formálni.

Válogatott játékosként mi volt a reakciód az Andorra elleni vereséget látva?

- Nyilván néztem a mérkőzést, voltak nekem is olyan pillanatok, amikor azt láttam, hogy amikor valaki felveszi a címeres mezt, akkor lehet rosszul játszani, ami előfordulhat és természetes, de amikor nem ad ki valaki magából 100 százalékot egy válogatott meccsen, annak nincs helye a csapatban. Nagyon szurkolok a válogatottnak, óriási érzés volt szerepelni is a csapatban, amely egy éve az Eb-n is ott lehetett, de most egy extra 180 fokos fordulatot láttam. Lehet rosszul futballozni, de lelketlenül nem.

Most, hogy visszatérsz, megfordult már a fejedben, hogy akár újra a válogatottban is szerepelhetsz majd? Ez célként szerepel nálad vagy azért még korai erről beszélni?

- Nagyon korai még erről beszélni. Örülök, hogy visszatérek a futballtérképre, 29 éves vagyok, és nem mondom, hogy bármi lehet még, nem leszek már a Manchester United játékosa, de lehetnek az embernek még álmai.

DUDÁS GÁBOR

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz