Fotó: www.facebook.com/BudafokiMTE

Neymart sem rúgják fel olyan gyakran, mint az NB I legtöbbet levadászott játékosát

A 33 európai bajnokságot vizsgáló CIES adatai szerint átlagosan az ötödik legtöbbször a Budafok játékosa, Szabó Máté ellen követnek el szabálytalanságot az egész kontinensen.
Nyikes Zoltán 2020. október 20., kedd 8:37
Fotó: www.facebook.com/BudafokiMTE
A 33 európai bajnokságot vizsgáló CIES adatai szerint átlagosan az ötödik legtöbbször a Budafok játékosa, Szabó Máté ellen követnek el szabálytalanságot az egész kontinensen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. október 20., kedd 8:37

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta az InStat-rendszer segítségével, 33 európai bajnokságot figyelembe véve, hogy a most futó szezonban mely játékosok követik és szenvedik el a legtöbb szabálytalanságot - a felmérésben csak azok a játékosok szerepeltek, akik legalább 270 percet már játszottak október 12-ig.

Az öt legnagyobb európai bajnokságban (angol, spanyol, olasz, német, francia) a legtöbb szabálytalanságot a Paris Saint-Germain cselgépe, Neymar ellen követik el: a brazil játékos a mostani idényben 289 percet töltött a pályán, 14-szer faultolták, ezek a szabálytalanságok pedig 20 perc 39 másodpercenként érik őt. Őt követi a szintén francia első osztályú Angers labdarúgója, Angelo Fulgini, aki már 565 percet játszott, ez idő alatt 27-szer faultolták, átlagosan 20 perc 56 másodpercenként. A harmadik helyen a Granada támadója, Yangel Herrera áll (321 perc, 15 elszenvedett fault, átlag 21:24 másodperc).


Ők szenvedik el a legtöbb szabálytalanságot az öt topbajnokságban. Fotó: www.football-observatory.com

A 33 európai bajnokságot figyelembe véve viszont a TOP 20-ba sem kerül be Neymar, ellenben a legtöbb szabálytalanságot elszenvedők élbolyában megtalálható a Budafoki MTE U21-es válogatott szélsője, Szabó Máté, aki október 12-ig összesen 315 percet töltött a pályán, átlagosan 15 perc 45 másodpercenként rúgták fel, összesen 20 alkalommal - ezzel az 5. helyen található az európai ranglistán.


Ők szenvedik el a legtöbb szabálytalanságot az európai bajnokságokban. Fotó: www.football-observatory.com

Ha csak a magyar első osztályú pontvadászatot vizsgáljuk, akkor Szabó Mátét a Ferencváros nyáron igazolt középpályása, Aïssa Laidouni követi, ellene 340 perc alatt 14-szer szabálytalankodtak, átlagosan 23 perc 34 másodpercenként, míg a harmadik pozícióban a Kisvárda támadója, Fernando Viana szerepel, őt 26 percenként faultolják.


Ők szenvedik el a legtöbb szabálytalanságot az NB I-ben. Fotó: www.football-observatory.com
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz