NB I: Waltner támadósorában Fradi- és Vidi-játékosok is helyet kaptak - itt a forduló válogatottja

Az NB I 17. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Nyikes Zoltán 2021. december 20., hétfő 19:06
Az NB I 17. fordulóját követően összeszedtük, mely játékosok teljesítettek a legjobban honlapunk megítélése szerint.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 20., hétfő 19:06

NB I, a 17. forduló válogatottja

Kovács (Fehérvár) - Szegi (Gyirmót), Serafimov (ZTE), Szabó J. (Paks), - Tajti (ZTE), Bognár (Paks), Halilovic (ZTE), Ötvös (Kisvárda) - Uzuni (Ferencváros), Ádám (Paks), Kodro (Fehérvár)

Kovács Dániel (Fehérvár)

Több nagy védése is volt, a két legnagyobbat a második félidőben mutatta be. Előbb Cseri 14 méteres bombáját tolta ki, majd a hajrában a válogatott középpályás távoli, sistergős löketét tolta hatalmas bravúrral a kapufára.

Szegi Vince (Gyirmót)

Sokszor segítette a jobboldalon a támadásokat, de rendre vissza is ért a helyére, így a védekezésből is szinte hibátlanul vette k a részét.

Nikola Serafimov (ZTE)

Ezúttal is a védelem oszlopa volt. Fiatal kora ellenére, rendkívül higgadt, az esetek döntős többségében jó megoldást választ, több komoly mentést is bemutatott.

Szabó János (Paks)

Ezúttal főleg az ellenfél kapujánál nyújtott átlagon felülit. Már a meccs elején fejelt egy gólt, de azt még les miatt nem adták meg. Ő jegyzi az egyenlítő, valamint a harmadik találatot.

Tajti Mátyás (ZTE)

Pontos passzai voltak, bejöttek a cselei. A második gól előtt látványos mozdulattal tette ki a labdát a gólpasszt adó Bedinek.

Bognár István (Paks)

Úgy futballozott, ahogy egy vezéregyénségnek kell. Mind a négy gólban benne volt, kettőnél pedig övé a gólpassz.

Emir Halilovic (ZTE)

Az egerszegiek egyik legjobbja volt, sokat dolgozott, rendre benne volt a támadásokban. Az ő nevéhez fűződik a ZTE vezető találata: hidegvérrel gurított a bal sarokba.

Ötvös Bence (Kisvárda)

Számos kisvárdai támadásból vette ki a részét, több jó passza és beadása is volt, a második félidő elején pedig kis híján a gól is összejött neki.

Ádám Martin (Paks)

Az év végére is tartogatott egy duplát. 15 góljával magabiztosan vezeti az NB I góllövőlistáját.

Myrto Uzuni (Ferencváros)

Aktívan futballozott, ezúttal kevesebb lehetősége adódott, de a 92. percben így is győztes gólt szerzett, amellyel a Fradi telelhet az élen.

Kenan Kodro (Fehérvár)

Kovács mellett a Vidi legjobbja volt. Az első félidő végén ő fejelte a győztes gólt. A második játékrész elején is betalált, de azt elvette tőle a VAR.

A forduló cseréje: Szánthó Regő (Ferencváros)

Nagyon jó mentalitással szállt be a meccsbe. A 92. percben egy kétszer is elveszettnek hitt labdát szerzett vissza, majd pontosan gurított középre, Uzuni pedig nem hibázott.

A forduló edzője: Waltner Róbert (ZTE)

Remekül megszervezte csapatát az év utolsó bajnokijára is. Ezúttal a sokat bírált védelem szinte hiba nélkül lehozta a meccset, elől pedig ismét hatékonyak voltak. Az őszi szezon első felében még a kiesés réme is fenyegette az egerszegieket, december közepére azonban feljöttek az 5. helyre.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz