NB I: Szinte biztos, hogy a következő idénytől már lesz VAR - itt az MLSZ reakciója

A csakfoci.hu információja szerint jelenleg is zajlik a játékvezetők képzése hazánkban, továbbá az NB I-es stadionok többségében is folyamatban van a VAR technikai előkészítése.
Nyikes Zoltán 2021. március 31., szerda 14:35
A csakfoci.hu információja szerint jelenleg is zajlik a játékvezetők képzése hazánkban, továbbá az NB I-es stadionok többségében is folyamatban van a VAR technikai előkészítése.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 31., szerda 14:35

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly év eleji tervei arról szóltak, hogy akár már a mostani idényben is lehetett volna videóbíró az NB I-es meccseken, ám a világjárvány keresztülhúzta a szövetség számításait.

csakfoci.hu úgy tudja, hogy a háttérben jelenleg is nagy erőkkel zajlik a játékvezetők képzése a rendszerrel kapcsolatban, az élvonalbeli stadionokban pedig szintén kezdetét vették a technikai előkészületek,

ezért információnk szerint az NB I következő kiírásától már nagy eséllyel alkalmazni fogják a VAR-t.

csakfoci.hu megkeresésére az alábbi választ adta a témával kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség:

A videóbíró-rendszer alkalmazását kilenc egymásra épülő lépéséből álló szigorú és folyamatosan ellenőrzött nemzetközi képzési protokoll írja elő. A járványhelyzet miatt többször átírt forgatókönyv szerint ennek első négy szintje valósult meg áprilisig hazánkban. Eközben lezajlott az érintett létesítmények felmérése, a stadionok készen állnak a rendszer működését biztosító VAR-kocsik fogadására.

– A koronavírus-járvány az élet minden területén példátlan nehézséget okoz, így a honi VAR-képzés forgatókönyvét is jelentősen befolyásolja – mondta el Hanacsek Attila, az MLSZ játékvezető bizottságának alelnöke a csakfoci.hu-nak. – A kiválasztott játékvezetőink 11 napon keresztül „videóbíró” (VAR), illetve „videóbíró-asszisztens” (AVAR) szerepben gyakorolták be a VAR-protokoll helyes alkalmazását, az éles helyzethez hasonló körülmények között. A VAR által használt kameraképeket és a műszaki berendezéseket kezelő operátorokat is mi adjuk: játékvezetőink e területen is egyre nagyobb jártasságra tesznek szert.

A nehézségek ellenére az MLSZ a következő napokban is folytatja a szakemberek képzését, és a tervek szerint az OTP Bank Liga 2021-2022-es idényében működik majd a videóbíró-rendszer.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz