Fotó: dvsc.hu

NB I: Kiderült, mekkora pénzbüntetést kapott a Loki a Fradi és az Újpest elleni meccsekért

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága december 16-án, csütörtökön is ülésezett, a Loki 2 millió 200 ezer forintos büntetést kapott.
Nyikes Zoltán 2021. december 17., péntek 9:29
Fotó: dvsc.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága december 16-án, csütörtökön is ülésezett, a Loki 2 millió 200 ezer forintos büntetést kapott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 17., péntek 9:29

A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az Újpest elleni idegenbeli és az FTC elleni hazai bajnoki mérkőzésen szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi - írja az mlsz.hu.

A szövetség közleménye nem tér ki a pontos összegre, a DVSC klubhonlapjáról viszont kiderül, hogy

összesen 2 millió 200 ezer forintba "fájt" a Lokinak a két mérkőzésen összeszedett büntetés.

A hajdúságiak azt is megjegyzik, hogy ebben az idényben a klub már augusztusban is kapott egy 2 millió forintos büntetést, illetve novemberben egy 300 ezer forintos bírságot, ez pedig összességében – csak ebben félszezonban – 4,5 millió forintra rúg, ami nagy anyagi terhet jelent a Loki számára. A klubhonlapon az is olvasható, hogy

a DVSC fontolgatja a fellebbezés lehetőségét a szövetség felé, illetve azt is, hogy a pályarend-szabályok szigorításával véget vet a büntetéssorozatnak.

A bizottság továbbá összevont eljárás alapján a Paksot a Puskás Akadémia elleni hazai bajnoki mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért  (pirotechnikai eszközök használata) is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A másodosztályban a Szeged kapott pénzbüntetést, mégpedig a Békéscsaba elleni mérkőzéssel kapcsolatban a szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményei (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt.

Olvastad már?
Interjú: "Sokak szemét szúrja, hogy mi vezetjük az NB I-et" - a veretlen beugró edző tudja, hogy sosem lesznek Fradi vagy Újpest
Egyelőre öt mérkőzésre kapott megbízatást és ha hozza az ötödiket is, akkor biztos, hogy a Kisvárda az NB I-es tabella élén telelhet. Erős Gábor elmondta, mit gondol arról, hogy a szurkolók a nevét skandálták, beszélt maradásának esélyeiről, arról is, hogy kik a csapat legértékesebb játékosai és mitől ilyen jó a Kisvárda. A megbízott vezetőedző említést tett az elődje iszonyatosan profi szemléletéről, reagált Kisteleki István kijelentésére, és bevallja: presztízskérdést csinál abból, hogy a Kisvárda legalább a bajnokság januári folytatásáig vezesse az NB I-et.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz