Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Kapaszkodik az Újpest; a Vasas és a Puskás is nagyot húzott a hajrában – megmondjuk a “tutit” az eddigi igazolásokról

Átigazolási erősorrend az NB I-ben, avagy így igazoltak eddig a csapatok - tabellával.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 9., kedd 12:54
Fotó: ujpestfc.hu
Átigazolási erősorrend az NB I-ben, avagy így igazoltak eddig a csapatok - tabellával.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 9., kedd 12:54

A modern futballban tartja magát a vélekedés, hogy egy bajnokságot legkönnyebb az átigazolási időszakban megnyerni, és ugyanott lehet legegyszerűbben el is veszíteni. Ugyanez igaz nyilván a kiesés és bennmaradás kérdésénél is. A csakfoci.hu ismét rendhagyó tabellát vezet arról, hogy miként áll ez a furcsa holtszezonbeli küzdelem a csapatok között.

A táblázat/erősorrend persze csak a bajnoki rajtig él majd, onnan a feje tetejére is fordulhat, amikor kiderül, hogy egy papíron jónak tűnő igazolás “besül”, vagy egy most értéktelenebbnek tűnő aláírás mégis aranyat ér. Tabellánkat az átigazolási hírek után bizonyos időközönként frissítjük majd.

HOGYAN OSZTÁLYOZUNK?

A pontozás módja a következő: minden igazolást 1 és 5 pont között értékelünk, a következő paraméterek szerint:

1: Őt ki, és miért találta ki? Meglepő húzás, a létszámnak mindenesetre jót tesz…

2: Talán bejöhet, de több a kockázat, mint a most látható nyereség.

2.5: Ez a jövő igazolása inkább, de van benne ráció.

3: A múltja komoly, és jelenleg is segítségnek tűnik, minőségi javulást hozhat/ vagy a "fiatal szabály" miatt nagy dobás lehet.

3.5: Sokszoros válogatott, ami önmagáért beszél vagy az előző szezonja parádés volt.

4: Mindenképpen erősítés, a vetélytársak sápadhatnak.

5: Ő az NB I-ben? Az nagyon komoly! Gratulálunk!

Ezek után nézzük az NB I-es csapatok átigazolási eddigi bejelentett igazolásait (a klubokat ABC-sorrendbe rendeztük a tabella alatti részben, az új, eddig még nem osztályozott játékosokat zöld színnel jelöltük):

Az átigazolási tabella jelenlegi állása (sorrend az átlag alapján):

1. Ferencváros: 3,875 pont (összpontszám: 15,5 pont, igazolt játékosok száma: 4)
2. MOL Fehérvár FC:
3,83 pont (összpontszám: 15 pont, igazolt játékosok száma: 4)
3. Puskás Akadémia: 3,75 pont (összpontszám: 15 pont, igazolt játékosok száma: 4)
4. Vasas: 3,5 pont (összpontszám: 28 pont, igazolt játékosok száma: 8)
5. Honvéd: 3,16 pont (összpontszám, 19 pont, igazolt játékosok száma: 6)
6. Paksi FC: 2,9 pont (összpontszám: 14,5, igazolt játékosok száma: 5)
7. Mezőkövesd: 2,59 pont (összpontszám: 28,5 pont, igazolt játékosok száma: 11)
8. ZTE: 2, 54 pont (összpontszám: 30, 5 pont, igazolt játékosok száma: 12)
9. Kecskemét: 2,5 pont (összpontszám: 27,5 pont, igazolt játékosok száma: 11)
Újpest FC: 2,5 pont (összpontszám: 12,5, igazolt játékosok száma: 5)
11. Kisvárda: 2,3 pont (összpontszám: 11,5 pont, igazolt játékosok száma: 5)
DVSC: 2,3 pont (összpontszám: 23 pont, igazolt játékosok száma: 10)


Budapest Honvéd:

Christian Gomis (középhátvéd, 23 éves) 2,5: - Az elmúlt másfél évben alapember volt a bolgár Lokomotiv Plovdivban, ugyanakkor azt megelőzően csak alacsonyabb osztályú francia csapatokban játszott - többek között a PSG B-ben -, így erősen kérdéses, hogy valódi erősítést jelenthet-e a Honvédnál.

Maxim Plakushchenko (középpályás, 26 éves) 3,5: Az elmúlt két évet kölcsönben az izraeli élvonalban szereplő Hapoel Haderánál töltötte, ahol folyamatos játéklehetőséghez is jutott. A Maccabai Haifától érkező játékost korábban már az izraeli válogatott meccskeretébe is benevezték, a debütálására azonban még nem került sor. Az erős bajnokságból érkező és játékban lévő középpályás hozzáadhat a Honvéd játékához.

Nikola Mitrovic (középpályás, 35 éves) 3: A rutinos középpályás az előző szezonban az Újpest egyik legjobbja volt, még "mindig van szeme a labdáinak". Ugyan hosszú távon nem ő a legjobb megoldás, de a következő idényben még Kispesten is kioszthat néhány asszisztot.

Herdi Prenga (védő, 27 éves) 4: A kétszeres válogatott hátvéddel nem zsákbamacskát vettek a kispestiek, hiszen az elmúlt másfél évben már az NB I-ben játszott. Ráadásul az előző szezonban történelmi idényt zárt az ezüstéremig menetelő Kisvárdával, amelynek alapembere és egyik legjobbja volt, így mindenképpen erősítés lehet a Honvédnak is.

Richlord Ennin (támadó, 23 éves) 2,5: A korábbi kanadai utánpótlás-válogatott csatár az elmúlt másfél évben Oroszországban játszott, előbb a másodosztályú Tom Tomszkban, majd az élvonalbeli Nyizsnyij Novgorodban a lett Spartaks kölcsönjátékosaként. Az előző idényben 19 bajnokin 1 gól és 4 gólpassz volt a mérlege, de mivel erősebb bajnokságból érkezik, így hozzátehet a Honvéd támadójátékához.

Lazar Cirkovic (hátvéd, 29 éves) 3,5: Alapember volt a Kisvárdában az előző kiírásban, és jó párost alkottak Herdi Prengával, akivel ezúttal a Honvédnál is stabilitást adhatnak a védelemnek.

Debreceni VSC:

Ante Erceg (támadó, 32 éves) 1 – A Loki új szerzeménye már “nem mai gyerek”. A 32 éves támadót az előző nyáron a dán Bröndby adta kölcsön Eszékre, ahol csak idén márciusban lépett pályára először a hosszú sérülése után. Az élvonalban 19 percet, míg a tartalékok között 126 percet játszott, így finoman szólva sincs játékban.

Meldin Dreskovic (középhátvéd, 24 éves) 2,5 – Az elmúlt két évben 32-32 bajnokin játszott pár perc híján végig a montenegrói FK Jezeróban és a Sutjeska Niksicben. Márciusban hazája válogatottjában is bemutatkozhatott, igaz csak egy percet kapott a görögök elleni felkészülési meccsen. Mindenesetre nem lehet véletlen, hogy meghívót kapott, és még csak 24 éves, szóval akár jól is elsülhet a szerződtetése.

Christian Manrique (balhátvéd, 23 éves) 2,5: Az előző két idényben alapember volt a ciprusi első osztályú Olimpiakosz Nicosiában. A spanyol játékos nemcsak a védelem, hanem a középpálya baloldalán is bevethető, így támadásban is a Loki hasznára válhat.

Major Sámuel (jobbhátvéd, 20 éves) 2,5: Az utánpótlás-válogatott játékos az osztrák élvonalból tér vissza a Lokihoz. Megfordult az Admira Wackerben és a Salzburg fiókcsapatának számító Lieferingben, valamint az ifi BL-ben is pályára lépett, így erősítést jelenthet, ha az élvonalban is bizonyítani tudja tehetségét.

Dusan Lagator (védő, 28 éves) 3,5: A pedigréje alapján erősítésnek tűnik a 9-szeres montenegrói válogatott játékos, aki középhátvédként és védekező középpályásként is otthonosan mozog. Az elmúlt két idényben a lengyel élvonalbeli Wisla Plocknál szerepelt, igaz a tavaszi szezonban már kevesebb lehetőséget kapott.

Olekszandr Romancsuk (hátvéd, 22 éves) 2: Az elmúlt szezonban az ukrán élvonalbeli Lvivnél sokat játszott, amíg félbe nem szakadt a bajnokság, azt követően viszont nem váltott csapatot, így idén még nincs tétmeccs a lábában.

Raul Balbarau (kapus, 21 éves) 2: A román másodosztályú CSA Steaua Bukarestből érkezett az U21-es román válogatott bő keretében is megfordult játékos, így élvonalbeli tapasztalat híján inkább a jövőnek szól ez az igazolás.

Georgios Neofytidis (középpályás, 21 éves) 2: Az előző két és fél évet a szlovák élvonalban töltötte, az elmúlt idényt pedig a Nagymihálynál kezdte és Aranyosmaróton fejezte be - de egyik együttesnél sem volt kirobbanthatatlan.

Karim Loukili (szélső, 25 éves) 2: A szélsőként és csatárként is bevethető játékos a lett bajnokságból érkezett, ahol azonban 16 meccsen csupán egy gólt lőtt és nem is tudott alapemberré válni. Korábban a holland másodosztályban is megfordult.

Matar Dieye (csatár, 24 éves) 3: Az előző két kiírást a horvát élvonalbeli HNK Goricánál töltötte, ahol 35 bajnokin 7 gól és 5 gólpassz volt a mérlege. Az ukrán élvonalban és a Serie B-ben is szerzett tapasztalatot ezt megelőzően.

Ferencvárosi TC:

Adama Traoré (támadó, 26 éves) 5: Az eddigi pedigréje alapján mindenképpen nagy fogásnak mondható. Az előző idényben letette a névjegyét a moldáv Sheriff Tiraspollal a BL-ben is, a Sahtarnak és az Internek is betalált, míg a Real Madrid ellen győztes gólpasszt adott. A támadó már 41-szer szerepelt a mali válogatottban, óriási erősítés lehet.

Mats Knoester (védő, 23 éves) 3: Jóval erősebb bajnokságból érkezik, mint a magyar, és ugyan csapata, a Heracles legutóbb kiesett, de három éve folyamatosan alapember volt a holland élvonalban. 23 éves, korábban a holland utánpótláscsapatokat is végigjárta.

Xavier Mercier (támadó középpályás, 32 éves) 4: Ugyan érkezésével az átlagéletkort nem lefelé húzta, de az elmúlt években egy jóval magasabban jegyzett bajnokságban volt alapember. A belga OH Leuvenben a 2020/21-es idényt 10 góllal és 15 assziszttal zárta, míg az előző szezonban 3 gól és 14 gólpassz fűződött a nevéhez, így a magyar bajnokságban is ki kellene tűnnie.

Rasmus Thelander (középhátvéd, 30 éves) 3,5: A dán bajnokság ötödik helyén végzett Aalborg együttesétől érkezett, ahol az elmúlt három évben fontos játékos volt. Korábban is  jó nevű csapatokban játszott, megfordult a Panathinaikoszban, az FC Zürichben és a Vitesse-ben is.

Kisvárda

Hindrich Ottó (kapus, 19 éves) 3: Fiatal kora ellenére az előző szezon második felében már alapemberré vált a kolozsvári bajnokcsapatban és az U20-as román válogatottba is folyamatosan meghívót kapott. A kölcsönben érkezett játékosnak állítólag nem a kisvárdai volt az egyetlen magyarországi ajánlata.

Milos Vranjanin (középhátvéd, 26 éves) 1: A korábban a szerb ligában is megfordult védő ezúttal a magyartól is alacsonyabban jegyzett lett bajnokságból (Riga FC) érkezik. Továbbá nincs is játékban, az előző szezonban mindössze kilenc meccsen lépett pályára.

Széles Imre (középhátvéd, 26 éves) 2: A hórihorgas hátvéd az élvonaltól búcsúzó Gyirmóttól érkezett, ahol az elmúlt idényben 20 meccsen szerepelt, azt megelőzően pedig az NB II-ben volt a csapata egyik fontos eleme.

Dominik Kovacic (hátvéd, 28 éves) 3: Alapember volt a román élvonalbeli U. Craiovában, előtte pedig a horvát és a dán bajnokságban is kellő tapasztalatot szerzett, így megfelelő pótlása lehet a távozó várdai védőknek.

Mario Ilievski (támadó, 20 éves) 2,5: Az elmúlt két idényben fontos láncszeme volt a bolgár másodosztályú Szeptemvri Szófia együttesében, amellyel legutóbb bajnoki címet is nyert. Ugyan gyengébb bajnokságból érkezik, de a 68 meccsen szerzett 29 gól és 15 gólpassz ígéretes mutató.

Kecskemét

Zeke Márió (védő, 21 éves) 3: Budafokon, majd Gyirmóton is alapember volt az NB I-ben, így már megszokhatta az élvonal légkörét. A Viditől kölcsönben érkező játékos akár azonnal az újonc segítségére lehet.

Szabó Levente (támadó, 23 éves) 2: Az NB II-es Budafoknál jó szezonja volt, hat gólt jegyzett, köztük nagyon fontosakat is. A szintén a Viditől kölcsönben lévő játékos hosszú idő után most kaphat először folyamatosabb játéklehetőséget az élvonalban, meglátjuk, mire megy vele.

Belényesi Csaba (védő, 28 éves) 3: Ismerős közegbe érkezik, hiszen fél évvel ezelőtt a KTE-től igazolt Diósgyőrbe. Korábban alapember és csapatkapitány volt, így ezúttal is stabilitást hozhat a védelembe.

Danilo Pejovic (védő, 24 éves) 2: Szegeden fontos játékos volt, ha tudja hozni azt a szintet egy osztállyal feljebb, akkor erősítés lehet.

Uros Djuranovic (támadó, 28 éves) 3: Háromszoros montenegrói válogatott játékos, aki legutóbb júniusban az egyik Nemzetek Ligája-mérkőzésen is pályára lépett. A szerb élvonalban 11 gólig jutott az előző kiírásban, valamint megfordult többek között a cseh és a lengyel elsőosztályban is, így mindenképp erősítés lehet az újonc számára.

Sági Milán (jobbhátvéd, 26 éves) 2: Az utóbbi két szezonban 46 találkozón lépett pályára a PMFC színeiben az NB II-ben, az NB I-ben azonban egyelőre nem mutathatta meg képességeit, így érdemes lesz nézni, hogy sikerül-e élnie a lehetőséggel, amikor a pályára lép.

Banó-Szabó Bence (középpályás, 22 éves) 2,5: Az utóbbi évek sajnos inkább a sérülésekről szóltak az ő esetében, korábban viszont már letette a névjegyét az NB I-ben. Ha újra felveszi a meccsritmust, akkor nagy segítségére lehet az újoncnak.

Katona Bálint (középpályás, 19 éves) 3: A tehetséges játékost ismét kölcsönvették a Ferencvárostól, azok után, hogy az előző NB II-es idényben fontos szerepet játszott a KTE feljutásában. A korábban már a Fradiban is bemutatkozó középpályásnál most egy újabb előrelépés következhet.

Varga Bence (kapus, 26 éves) 3: A hálóőr is újabb egy évre kölcsönben érkezett az MTK Budapesttől. Varga az elmúlt idényben alapember volt Kecskeméten, 33 meccsen védett, ezekből tizenhármat kapott gól nélkül hozott le. Valószínűleg az NB I-ben is fontos feladat hárul rá.

Mihajlo Meszhi (középpályás, 25 éves) 2,5: Ismerős lehet neki az NB I, hiszen korábban három évet lehúzott Mezőkövesden, ahol 45 meccsen játszott az élvonalban. Legutóbb az ukrán Minajban szerepelt, ahol csak kiegészítő ember volt a bajnokság beszüntetéséig, ebben az évben pedig még nincs tétmeccs a lábában.

Varga Ádám (kapus, 23 éves) 2: A Ferencvárostól kölcsönvett kapus az előző három évet kölcsönben a Soroksárnál töltötte. Jelenleg nem ő az esélyes az első számú kapusnak.

Mezőkövesd

Nagy Gergő (középpályás, 29 éves) 2,5: A Honvéd saját nevelésű játékosa először bizonyíthat másik NB I-es csapatban. Az elmúlt két évben már jóval kevesebb lehetőség jutott neki, csupán 12-szer volt a kezdőcsapat tagja az élvonalban, így könnyen lehet, hogy egy kis időbe fog telni, míg újra felépíti magát.

Remzifaik Selmani (támadó, 25 éves) 3: Az északmacedón élvonalból érkezik, ahol remek idényen van túl, 15 gólt és 7 assziszt jegyzett, míg két évvel ezelőtt 8 gól és 6 gólpassz volt a mutatója, így ha gyorsan beépül, akkor segítség lehet a kövesdieknek.

Bobál Dávid (védő, 26 éves) 3: Habár csak 9 találkozót kapott az előző kiírásban a ZTE-nél, de a korábbi években rendre alapember volt a zalaiaknál és a Honvédnál is, ahol bajnoki címet is ünnepelhetett. Ha újra formába lendül, a védelem vezéregyénisége lehet.

Kállai Kevin (jobbhátvéd, 20 éves) 3: A Haladás egyik legnagyobb tehetségét sikerült elcsábítania a Kövesdnek, az elmúlt két NB II-es idényben szinte kirobbanthatatlan volt a zöld-fehérek csapatából.

Kállai Zalán (támadó, 18 éves) 2: Rá a jövő igazolásaként tekinthetnek Kövesden, hiszen az NB II-ben is mindössze 11 perc jutott neki a Haladásban.

Rabatin Richárd (középpályás, 22 éves) 2,5: Az NB II-től búcsúzó III. Kerületben alapember volt, 3 gólt és 6 gólpasszt jegyzett az elmúlt idényben. Érdekes lesz megfigyelni, hogy mennyire lesz nagy falat számára ez a nagy ugrás.

Rédling Kevin (támadó, 19 éves) 2: A VKLA-ról érkező játékos is a jövő igazolása, egyelőre nincs tapasztalata a felnőtt futballban.

Kotula Máté (balhátvéd, 20 éves) 2: A tehetséges játékos az elmúlt években folyamatos játéklehetőséget kapott előbb Szolnokon, majd Budafokon, NB I-es tapasztalata azonban egyelőre nincs.

Molnár Gábor (középpályás, 28 éves) 3,5: Diósgyőrben ugyan az utolsó hetekben kirakták a keretből, de előtte összehozott 9 gólt és 11 gólpasszt. Mezőkövesdre pedig mondhatni, hogy "hazatért", így nem kell sokáig szoknia a környezetet, amiért joggal várhatják el tőle a szurkolók, hogy ismét húzóember legyen.

Horváth Milán (védő, 20 éves) 2: A Honvédtól kölcsönben érkező hátvéd stabil NB II-es játékos volt a Siófoknál az elmúlt két szezonban, élvonalbeli tapasztalattal viszont egyelőre nem rendelkezik.

Philipp Schmiedl (hátvéd, 25 éves) 3: Az osztrák és a dán élvonalban szerzett ezt megelőzően tapasztalatokat, így erősebb bajnokságból érkezve segíthet a borsodiaknak.

MOL Fehérvár FC

Claudiu Bumba (támadó középpályás, 28 éves) 4: Az elmúlt két idényben a Kisvárda legjobbjai közé tartozott, gólerős és az előkészítésekben is hatékony.

Nikola Serafimov (védő, 22 éves) 4: Az NB I egyik legjobb védőjét sikerült megszereznie a Vidinek, az északmacedón játékos hamar letette a névjegyét a ZTE-nél. Nemcsak hátul végez jó munkát, hanem elöl is veszélyes tud lenni.

Peter Pokorny (középpályás, 20 éves) 3,5: A szlovák utánpótlás-válogatott játékos a Real Sociedadtól érkezett kölcsönben, igaz a spanyoloknál csak a másodosztályban jutott szóhoz a tartalékoknál. A Salzburg akadémiáján nevelkedett középpályást nagy tehetségnek tartják, erősödhet vele a Vidi.

Paksi FC

Varga Barnabás (támadó, 27 éves) 3,5: A kieső Gyirmótnál is tudott maradandót alkotni, 13 góllal zárt legutóbb, így egy nagyobb célokért küzdő csapatban akár még inkább kinyílhat a gólzsák.

Debreceni Zalán (védő, 20 éves) 2,5: A fiatal tehetség az elmúlt idényekben az NB II-es Haladásnál játszott, valamint kölcsönben Nyíregyházán is megfordult. Élvonalbeli tapasztalata egyelőre nincs, hosszú távon jó húzás lehet a szerződtetése.

Dezamits Dominik (jobbhátvéd, 19 éves) 2: Szintén a Haladástól érkezett, ahol azonban nem kapott még olyan sok lehetőséget a felnőtteknél, így rá is a jövő igazolásaként tekinthetnek Pakson.

Bőle Lukács (támadó, 32 éves) 3: A Honvédban 22 mérkőzésen négy gólt lőtt az előző idényben, és a kispestiek egyik legveszélyesebb játékosa volt támadásban. A sebessége nem kopott, Pakson is hasznos lehet.

Kádár Tamás (védő, 32 éves) 3,5: Az újpesti kalandja nem úgy sült el, ahogy tervezte, de kellő rutinnal rendelkezik ahhoz, hogy a kevesebb játéklehetőség után is erőssége legyen a Paksnak.

Puskás Akadémia

Lamin Colley (támadó, 28 éves) 3,5: A szlovén bajnokságban szereplő Koper egyik legjobbja volt az elmúlt idényben, a ligában tíz gólig jutott, míg a kupadöntőben az ő duplájának is köszönhetően nyert csapata, így ha tudja tartani ezt a formáját, akkor az NB I-ben is sok gondot okozhat majd a védőknek.

Wojciech Golla (középhátvéd, 30 éves) 4: Nagyszerű pedigrével rendelkezik a lengyel játékos, aki a Slask Wroclawtól érkezik, de korábban alapember volt a holland élvonalbeli NEC Nijmegenben, valamint a Pogon Szczecinben is. Igaz már nem mostanában, de a lengyel válogatottban is bemutatkozott, valamint a védelem baloldalán és védekező középpályásként is bevethető.

Shahab Zahedi (támadó, 26 éves) 4: Tavasszal bizonyította, hogy gólerős támadó és erőssége a Puskásnak, ezért mindenképp nagy fegyvertény, hogy egy újabb szezonra sikerült kölcsönvennie őt a bronzérmesnek.

Batik Bence (hátvéd, 28 éves) 3,5: Négy évet húzott le alapemberként Kispesten, ahol a szurkolók kétszer is az év játékosának választották. A korábbi Fradi-játékos a Puskásnál is fontos tagja lehet a védelemnek.

Újpest FC

Matija Ljujic (középpályás, 28 éves) 1: Az izraeli bajnokságból érkezik, ott viszont alig kapott játéklehetőséget, de azt megelőzően a dél-koreai bajnokságban sem tudta letenni a névjegyét. Az utóbbi évek kevés játékperce után meglepő lenne, ha azonnal segíteni tudna az Újpestnek.

Szabó Bálint (védő, 20 éves) 2,5: A több poszton is bevethető játékos alapember volt az NB II-es Nyíregyházában, most pedig bebizonyíthatja, hogy megérett-e az NB I-re.

Dzenan Burekovic (hátvéd, 27 éves) 3,5: Előző érájában az Újpest egyik legjobbja volt, azóta pedig egy erősebb bajnokságban szerzett tapasztalatot, igaz nem jutott rendszeres játéklehetőséghez a török élvonalban.

Jack Lahne (támadó, 20 éves) 2,5: A francia másodosztályú Amiens-től érkezett kölcsönben, korábban pedig a francia élvonalban is bemutatkozott, sőt gólt is lőtt rögtön az első meccsén. Három éve az akkor elsőosztályú Amiens 2 millió eurót fizetett érte, valószínűleg nem véletlenül de azóta a kölcsönjátékai során mindenhol adós maradt a gólokkal.

Giuseppe Borello (támadó, 23 éves) 3: Az előző idényben 19 Serie B-s meccsen játszott, de csak egy gólig és két gólpasszig jutott. Mindenesetre erősebb bajnokságból érkezik, így segítségére lehet az Újpestnek.

Vasas

Géresi Krisztián (támadó, 27 éves) 4: Ugyan a Puskástól történt téli visszatérését követően kevesebb játéklehetőséget kapott a Vidinél, ám a felcsúti együttesnél megmutatta, hogy ha játékban van, akkor válogatott szintű labdarúgó tud lenni. A hosszú sérülését követően remek formába lendült, nem meglepő, hogy Marco Rossi tavaly meg is adta neki a lehetőséget a debütálásra. Az angyalföldieknek hatalmas erősítést jelenthet. Egyedi játékstílusa és kreatív, váratlan megoldásai miatt ráadásul közönségkedvenc lehet.

Novothny Soma (támadó, 28 éves) 4: Az NB I-ben korábban sem volt adós a gólokkal, ezúttal pedig németország és ciprusi kitérő után tér vissza Magyarországra, így jóval nagyobb rutinnal felvértezve lehet az újonc egyik kulcsembere.

Dombó Dávid (kapus, 29 éves) 3.5: Évek óta fontos láncszem az aktuális NB I-es csapatainál, az előző idényben pedig szintén oroszlánrészt vállalt abban, hogy ezüstérmet szerzett a Kisvárda.

Baráth Botond (középhátvéd, 30 éves) 3: Ugyan az elmúlt két idényben nem tudott tartósan alapemberré válni a Honvédban, de még mindig jó korban van ahhoz, hogy rutinjával fel tudja magát küzdeni újra válogatott szintre.

Deutsch László (balhátvéd, 23 éves) 3: Az előző idényben ugyan már nem kapott annyi játéklehetőséget, mint azt megelőzően, de már megmutatta az NB I-ben, hogy van benne potenciál, illetve korábban az U21-es válogatottban is számításba vették. Mindenképpen erős konkurenciaharcot jelent az érkezése.

Hidi Patrik (középpályás, ) 3: A Honvéd saját nevelésű játékosa az NB I-es rutinjával, tapasztalatával sokat segíthet az újoncnak, érkezésével további taktikai variációs lehetőséget is bevethet a Vasas.

Iyinbor Patrick (védő, 20) 3,5: Fiatal kora ellenére fontos szerepet játszott az előző idényben a Vasas feljutásában, ezúttal pedig ismét sikerült őt megszerezni kölcsönben a Fraditól, így az élvonalban is sokat segíthet az angyalföldieknek.

Holender Filip (szélső, 28 éves) 4: A 16-szoros magyar válogatott játékos nagy fogás az angyalföldieknél, ezt már a Paks elleni hétvégi bajnokin is megmutatta. Több poszton is bevethető és motiváltan tért vissza az NB I-be.

ZTE

Májer Milán (támadó, 22 éves) 2,5: Az elmúlt idényben alig kapott játéklehetőséget a Budapest Honvédban és gólt sem lőtt a 11 tétmeccsén. NB II-es szinten a Győrben és a Gyirmótban már megmutatta, hogy lehet benne potenciál, de jelenleg még szinte biztosan idő kell neki, hogy formába lendüljön.

Olekszandr Safronov (középhátvéd, 23 éves) 2,5 : A szlovén másodosztályú Lendvától érkezett, előtte pedig ukrán élvonalbeli együttesekben szerepelt hol többet, hol kevesebbet. A Lendvához csak az utolsó nyolc fordulóra érkezett, miután klubot válthattak a háború miatt az ukrajnai játékosok, ám ilyen kevés idő alatt is sok játéklehetőséget kapott. Végigjárta az ukrán utánpótlás-válogatottakat is, ami szintén jó ajánlólevél lehet.

Huszti András (szélső, 21 éves) 2,5: Az előző idényben még csak kölcsönben szerepelt a ZTE-nél, most viszont már végleg megszerezték a tehetséges játékost a Puskás Akadémiától. A 2021/22-es kiírásban voltak már emlékezetes megmozdulásai, ezúttal újabb szintet léphet.

Mim Gergely (középpályás, 23 éves) 2: Az utóbbi években alapember volt az NB II-es Csákvárban, most viszont egy osztállyal feljebb bizonyíthat a Puskás Akadémiától kölcsönben érkező játétkos.

Klausz Milán (támadó, 17 éves) 2,5: A fiatal csatár néhány NB II-es meccsen már megmutatta a Győrben, hogy van benne potenciál, de egyelőre még ez az igazolás a jövőnek szól a ZTE-nél.

Christy Manzinga (csatár, 27 éves) 3,5: 20 gólos szezont követően érkezik az NB I-be, igaz a nem túl acélos északír ligából. Korábban viszont megfordult a nívósabb skót élvonalban is, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, mire lesz képes nálunk.

Boros Zsombor (középpályás, 17 éves) 2,5: Ő is a jövő igazolása, a tehetséges játékos az U17-es válogatottba is kapott már meghívót, de a felnőttek között egyelőre nincs tapasztalata.

Szendrei Norbert (középpályás, 22 éves) 2,5: A Vidinél már nem kapott annyi játékpercet és nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, mint korábban a Honvédban, így a ZTE-nél most újra vissza kell építenie magát arra a szintre.

Gergely Botond (védő, 19 éves) 2,5: Nagy tehetségnek tartják a román másodosztályú Csíkszeredától érkező védőt, aki a román U19-es válogatottnak is alapembere volt.

Csóka Dániel (védő, 22 éves) 2,5: Az angol harmadosztályból tért haza, ami nagy hasznára lehetett a fejlődésben, akár azonnal a védelem oszlopává válhat.

Eduvie Ikoba (támadó, 24 éves) 2: A 19/20-as idényben 30 meccsen 8 gólt lőtt Zalaegerszegen, ám ezt követően a szlovák élvonalban már kevésbé tudott meghatározó lenni. Az előző idényben mindössze hatszor volt kezdő a bajnokságban a Trencsén színeiben.

Diego Santos Carioca (támadó, 24 éves) 3: A szélvészgyors brazil szélső az ukrán Kolostól érkezett kölcsönben. Az előző szezon tavaszán is kölcsönben szerepelt a lengyel elsőosztályú Jagielloniánál, amelyben 8 meccsen 2 gólig és 1 asszisztig jutott, korábban pedig bajnoki címet nyert a fehérorosz Sahtyor Szoligorszkkal.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz