NB I: Iványi a legszigorúbb játékvezető - ők voltak a szezon "lapkirályai"

Iványi Zoltán lett az OTP Bank Liga 2019/20-as idényének "lapkirálya", aki átlépte a bűvös százas határt a sárgák terén: 116 alkalommal figyelmeztette a szabálytalankodó játékosokat, míg ötöt kiállított.
Csakfoci Admin 2020. június 30., kedd 9:54
Iványi Zoltán lett az OTP Bank Liga 2019/20-as idényének "lapkirálya", aki átlépte a bűvös százas határt a sárgák terén: 116 alkalommal figyelmeztette a szabálytalankodó játékosokat, míg ötöt kiállított.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 30., kedd 9:54

Az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényében összesen 16 játékvezető dirigálhatott mérkőzést. Az elmúlt szezonban Antal Péter, Csonka Bence Káprály Mihály személyében három újonc játékvezetőt is megismerhettünk az élvonalban.

Az idényben a 33 lejátszott meccsen a bírók összesen 918 sárga lapot osztottak ki, és 44 játékost küldtek le a pályáról.

Közülük az őszi idényhez hasonlóan ezúttal is Iványi Zoltán volt a legszigorúbb. A rutinos sípmester a három napja véget ért magyar élvonalban a focibiro.hu által vezetett statisztika alapján a szezonban 20 meccsen fújta a sípot, és jócskán átlépte a bűvös százas határt a sárgák terén, hiszen összesen 116 sárga - találkozóként 5,8 sárga - emellett 5 piros lapot mutatott fel a játékosoknak.

Nem ő az egyetlen, aki sokszor nyúlt a zsebéhez a szabálytalanságokat követően. Az utolsó fordulóban a DVSC-Paksi FC kiesési rangadót dirigáló Berke Balázs és a DVTK-Kisvárda mérkőzésen közreműködő Pintér Csaba holtversenyben összesen 99 figyelmeztetés mellett 4 és 8 kiállítással zárt a mögöttünk hagyott idényben. Mérkőzésenként 4,71 az átlaguk. A dobogó legalsó fokára Bogár Gergő állhatott fel, akinek 79 sárga és 4 piros áll a neve mellett.

A másik végletet a kimutatás szerint Antal Péter és az Ukrajnából hazaköltöző, majd az utolsó játéknapon bemutatkozó Káprály Mihály jelenti, akik csak három sárgát osztotta ki, és egyszer sem mutatták fel a pirosat - csakúgy mint Csonka Bence.

A legfoglalkoztatottabb sporik közül kiemelkedik a Berke-Pintér páros, akik ebben a mutatóban osztoznak az első helyen, hiszen 21-21 mérkőzést vezettek. A duótól alig maradt le Iványi, ő 20 találkozón fújta a sípot az NB I-ben.

Az OTP Bank Liga lapkirályai, 2019/2020 - játékvezetők

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz