Fotó: molfehervarfc.hu

NB I: A Vasas is megszerezte első győzelmét, amit a Vidi bánhatott

Novothny és Ihrig-Farkas góljával, magabiztos játékkal nyert a Vasas a mérkőzés utolsó 20 percére emberhátrányba kerülő MOL Fehérvár ellen.
Budai László 2022. október 15., szombat 21:20
Fotó: molfehervarfc.hu
Novothny és Ihrig-Farkas góljával, magabiztos játékkal nyert a Vasas a mérkőzés utolsó 20 percére emberhátrányba kerülő MOL Fehérvár ellen.
Szerző: Budai László 2022. október 15., szombat 21:20

I. félidő

Aktívan kezdte a MOL Fehérvár elleni bajnokit a Vasas, amely a 12. percben közel is járt a gólszerzéshez: Hidi középre tekert szabadrúgását Otigba fejelte a hosszú felé, ahol Novothny nem sokkal maradt le a labdáról. A túloldalon pedig Hangya bal oldali beadását fejelte el jól Nego, de Jova védett.

Pár percre rá Holender cselezte jó helyzetbe magát, és kiszorított szögből lőtt is, Kovács vetődve védett. Most is rögtön jött a válasz rá, Dárdai középre tett labdájába Ódor ért bele szerencsétlenül, a saját kapujára lőtt labdát Jova hárította.

A 32. percben Dárdai jobbról élesen középre lőtt labdájába Kodro nem tudott középen beleérni, pedig jól érkezett rá két méterre a kaputól.

A 35. percben a Vasasnak sikerült először betalálnia. Berecz hozott fel szépen egy kontrát a középpályán, balra passzolt a meginduló Holendernek, aki tökéletesen centerezett, Novothny pedig becsúszva lőtt a jobb sarokba (1-0).

II. félidő

Az első nagy helyzet a Vidi előtt adódott: Kodro passza után Dárdai lőhetett 8 méterről, szemben a kapuval, de Jova védte a ziccerét. Majd Kodro elől mentett ollózva Iyinbor. Egy óra után Kondás Elemér kettőt változtatott: Radót és Ihrig-Farkast állította be Géresi, valamint Hinora helyére. Boris szintén kettőt cserélt ezután, ő Bumbát és Bamgboyét hozta be, Besét és Makarenkót pedig le.

A 71. percben tovább nőttek a vendégek gondjai, Serafimov ugyanis szabálytalankodott Novothnyval szemben, amiért megkapta második sárgáját, így ki kellett állnia. A piros lap után Ihrig-Farkas próbálkozott kétszer is: előbb 15-ről lőtt, ezt Kovács fogta, majd egy szöglet után közelről fölé fejelt.

A 82. percben az angyalföldiek eldöntötték a meccset. Radó kapott nagyszerű kiugratást, Kovácsra vezethette a labdát, de még jobb helyzetet választott, és önzetlenül a mellette futó Ihrig-Farkasnak passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett helyeznie (2-0).

A Vasas így a MOL Fehérvár ellen szerezte meg szezonbeli első győzelmét.

NB I, 11. forduló

Vasas-MOL Fehérvár 2-0 (Novothny 35., Ihrig-Farkas 82.) - piros: Serafimov 71. (MOL Fehérvár)

Vasas: Jova - Ódor, Otigba, Iyinbor, Silye - Hinora (Radó, 64.), Hidi (Hidi M., 86.), Berecz - Géresi (Ihrig-Farkas, 64.), Novothny (Cipf, 86.), Holender (Vida, 75.)

MOL Fehérvár: Kovács D. - Larsen, Serafimov, Bese (Bamgboye, 69.) - Nego, Fiola, Makarenko (Bumba, 69.), Hangya - Dárdai (Szendrei, 85.), Houri (Pokorny, 85.) - Kodro

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz