NB I: A Loki eltüntetné a Fradi előnyét, Kisvárdán még senki sem csomagolhat - ezt várják a főszereplők

Peter Stöger sem tudja pontosan, miért eredményesebb a Fradi idegenben, mint hazai pályán. Ezt várják a szakvezetők és játékosok a vasárnapi NB I-es meccsektől.
Dudás Gábor 2021. december 12., vasárnap 12:10
Peter Stöger sem tudja pontosan, miért eredményesebb a Fradi idegenben, mint hazai pályán. Ezt várják a szakvezetők és játékosok a vasárnapi NB I-es meccsektől.
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 12., vasárnap 12:10

OTP Bank Liga, 16. forduló

13:30: Újpest - Paksi FC

Csongvai Áron (az Újpest középpályása): - Bízom benne, hogy jó játékot és szép eredményt tudunk majd a hazai szezonzárón mutatni, na meg győzelmet, ami jelen szituációban a legfontosabb. A Paks nagyon jó csapat lett az elmúlt években, rengeteg gólt szereztek, így fel kell rájuk készülni. Ennek ellenére viszont nem verhetetlen csapat és, ha a jobbik arcunkat mutatjuk, akkor egy nagyon pozitív élménnyel jöhetünk le a pályáról. (ujpestfc.hu)

Bognár István (a Paks középpályása): - Az Újpest azért jobb csapat annál, mint, ahol éppen áll a tabellán, valamint nem is játszanak annyira rosszul. Ellenfelünk talán olyan, mint az utóbbi időben mi. Sokszor megvan a játék, a helyzetek is jönnek, de a gól már nem. Az utóbbi időben sajnos nálunk is sok vereség csúszott be, így mondható, két hasonló formában lévő gárda csap össze. Véleményem szerint ezúttal nem fog sok gól születni, és minden találatnak jelentősége lesz. Egy-egy nagy helyzetre számítok, és aki ezt jobban kihasználja majd, az megszerzi a három pontot. Sok hiba van az én játékomban is, például adódtak olyan lehetőségeim, helyzeteim, amiből gólokat szerezhettem volna... Egyénileg tehát a gólszerzésben kell előrelépnem, csapat szinten pedig a helyzetkihasználásainkon szükséges javítanunk. (paksifc.hu)

16:30: DVSC - Ferencváros

Joan Carrillo (DVSC): - Jó meccset várok, melyen lehetőségünk lesz, hogy kicsit jobb képet mutassunk magunkról. Az a feladatom, hogy megtaláljam azt a 11 játékost, aki a végsőkig küzd a sikerért.

Tisztában vagyunk a két csapat közti tabellán lévő különbséggel, de esélyünk van rá, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek.

(dvsc.hu)

Peter Stöger (FTC): - Arra számítunk, hogy a DVSC ellen is sok gólszerzési lehetőségünk lesz, bízom benne, hogy ezekkel élni is tudunk majd, hiszen szükségünk lenne az újabb három pontra. Nem lesz könnyű dolgunk, de ugyanezt minden mérkőzés előtt elmondhatom, hiszen a magyar bajnokságban sincsenek könnyű ellenfeleink. Szeretnénk meghosszabbítani a hat mérkőzés óta tartó veretlenségünket! Csütörtökön intenzív meccset játszottunk az UEFA Európa Ligában, így a pénteki és szombati ezések is arról szóltak, hogy felkészítsük a csapatot az előtte álló feladatra.

Nem tudnám megmondani, hogy pontosan mi a titka annak, hogy ennyire eredményesek vagyunk idegenben. Egy kicsit mindenki csalódott amiatt, hogy hazai pályán több pontot veszítettünk az ősszel, de vendégként is éppúgy mindig győzni szeretnénk, mint otthon. Valahogy mindig nagyon koncentráltan játszottunk vendégként, remélem, ez így lesz Debrecenben is. Szeretnénk megmutatni, hogy a miénk a legjobb csapat a bajnokságban!

(fradi.hu)

18:45: Mezőkövesd - Kisvárda

Supka Attila (Mezőkövesd):A Kisvárda rendkívül egységes csapat, ezt tovább fokozták azzal, hogy minőségi támadókat szerződtettek, több olyan játékosuk van, akik el tudják dönteni a meccseket, rájuk mindenképpen figyelnünk kell. Ezzel együtt ellenfelünk is verhető, meglesznek a mérkőzésen azok a lehetőségek, amelyekből gólt, gólokat szerezhetünk majd, kérdés, hogy tudjuk kihasználni az adódó helyzeteket. Fontos, hogy az első perctől az utolsóig egységesek, fegyelmezettek és koncentráltak legyünk. Azt gondolom, ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor hazai pályán itthon tudjuk tartani a három pontot, ami nagyon fontos lenne számunkra. Keleti rangadót játszunk, de ettől függetlenül ugyanúgy készülünk a Kisvárda ellen, mint a többi mérkőzésre, elemezzük az ellenfél játékát és megnézzük azokat a szituációkat is, amikre különösen figyelnünk kell a 90 perc során.

Hazai környezetben meg kell mutatnunk, hogy olyan agresszív, egységes csapat vagyunk, amelyik képes lehet bárkit legyőzni.

Bízunk benne, hogy a találkozóra sokan ki fognak jönni vasárnap este, segítenek majd abban, hogy győztesen hozzuk le a mérkőzést, szeretnénk egy szép sikerrel megörvendeztetni szurkolóinkat az év utolsó hazai bajnoki összecsapásán. (mezokovesdzsory.hu)

Erős Gábor (Kisvárda, megbízott edző): - A két győzelem után a hangulattal nem volt probléma, de a hozzáállással és az elvégzett munka minőségével sem. Figyeltünk arra is, hogy azért hurráhangulat se uralkodjon el a társaságon, ennek azért határt kell szabni. Az sosem baj, ha jó hangulatban végezzük a gyakorlatokat, de az nem mehet a minőség rovására.

Külön hangsúlyoztam azt is, hogy közeledik ugyan a téli zárás, de nem szeretném, ha a figyelem a hazautazás megszervezésére vagy éppen a csomagok pakolására terelődne át. Az utóbbi években volt erre vonatkozó rossz tapasztalatunk, ám most kőkeményen kell koncentrálni a hátralévő két meccsre.

Ebben az évben a dobogóról már nem csúszhatunk le, de még nem értünk el semmit, szükségünk van a pontokra ahhoz, hogy igazán elégedettek legyünk, és igazán jó hangulatban teljenek az ünnepek. (...) Pontosan tudjuk, mire számíthatunk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon jó formában lévő csapathoz utazunk, mióta Supka Attila a vezetőedző, négy győzelem, két döntetlen és az egyetlen, Ferencváros elleni vereség a mérlege. Supka mester jól ismerheti a csapatunkat, hiszen a játékosok nagyobb részével egy éven keresztül együtt dolgozhatott, viszont mi is kellően ismerjük a Mezőkövesdet, ott sem történtek nagy változások az elmúlt időkben. Nagy meglepetést nem okozhat egyik fél sem a másiknak. (kisvardafc.hu)

Az NB I állása:

Olvastad már?
Waltner: "Idegesítő volt, hogy a Honvéd már az 50. percben húzta az időt", hiába Horváth Ferenc pénzbírságra menő edzésgyakorlatai - edzői értékelések
Az NB I 16. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - összeszedtük, hogyan értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz