NB I: A Fradi kettőse kimagaslik, de még mindig a Vidi-duó sorozata a leghosszabb

A 2018/19-es idényben a Fradi és a Vidi is előszeretettel áll fel két védekező középpályással, ez a taktikai döntés az eddigiekben igazolta magát, ahogy azt a két csapat rendkívüli statisztikái is mutatják.
Csakfoci Admin 2019. március 17., vasárnap 14:08
A 2018/19-es idényben a Fradi és a Vidi is előszeretettel áll fel két védekező középpályással, ez a taktikai döntés az eddigiekben igazolta magát, ahogy azt a két csapat rendkívüli statisztikái is mutatják.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. március 17., vasárnap 14:08

A Ferencváros szombat délután kapott gól nélkül győzött a Haladás házigazdájaként, habár védelme ezúttal is komoly változtatásokon esett át: a sérült Dvali helyére bekerült Botka, míg ugyancsak sérülés miatt Heister helyére Leandrónak kellett beállnia. A variálás a hátsó alakzatban egyébként sem új keletű az Üllői úton, hiszen Blazic, Frimpong és Otigba is hagyott ki mérkőzést az elmúlt hetekben egészségügyi problémák miatt.

A Fradi ennek ellenére a 10 tavaszi mérkőzésén mindösszesen 7 gólt kapott, és 5 meccset kapott gól nélkül hoztak le. A sikeres védekezés titka nem más, mint a két védekező középpályás, Sigér Dávid és Igor Haratin együttes alkalmazása. Az ukrán játékos érkezése óta 553 percet töltöttek el együtt a pályán, ez idő alatt a Ferencváros egyetlen gólt sem kapott, viszont rúgtak 19-et - a legutolsót éppen Haratin készítette elő Sigérnek.

Nem a Fradi azonban az egyetlen NB I-es csapat, amelyik két védekező középpályással szokott felállni: az ősszel a Vidivel az Európa Ligában szereplő Marko Nikolics is előszeretettel alkalmazta a Pátkai Máté-Anel Hadzic kettőst a pályán. A székesfehérvári páros a riválishoz hasonló mutatókat produkált a szeptember 30-i Diósgyőr elleni, és a november 25-i Debrecen elleni összecsapás között. Ez időszakban ugyanis az alatt az 562 perc alatt, amíg egyszerre volt pályán Pátkai és Hadzic, nem kapott gólt a Vidi, rúgtak viszont 8-at - ebből 3-at a magasabban jegyzett PAOK-nak. A tavalyi bajnok sorozatának az akkor még BATE-csatár Nyikolaj Szignyevics találata vetett véget.

Érdekesség, hogy a bajnokságban a legkevesebb - szám szerint 18 - kapott gólt elkönyvelő Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics szintén két védekező középpályást alkalmaz Bojan Sankovic és Vincent Onovo személyében, kiknek együttes jelenléte tavasszal egy 323 perces elszenvedett találat nélküli időszakot eredményezett, melynek során 8 gólt szerzett a csapat.

Ez a recept ugyanakkor annak ellenére sem nevezhető univerzálisnak, hogy az NB I előző idényének első három helyezettje két védekező középpályással játszik. Kiváló ellenpélda a Haladás csapata, ahol Horváth Ferenc vezetőedző ezidáig sikertelenül kísérletezett a Daushvili-Jancsó-Jagodics-Kovács Lóránt négyesből a legjobb kettő kiválasztásával - utolsót végül el is engedte a szombathelyi csapat.

A legjobb három kapott gól nélküli sorozat az NB I-ben két védekező középpályással

1. Vidi (Pátkai-Hadzic) - 562 perc - 8 rúgott gól

2. Ferencváros (Haratin-Sigér) - 553 perc - 19 rúgott gól

3. Újpest (Sankovic-Onovo) - 323 perc - 8 rúgott gól

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz