MTK

Történelmi idényre készül az MTK - változások a keretben és a szakmai stábban

Az MTK Budapest klubigazgatója, Domonyai László beszélt a játékoskeretről, az esélyekről, célokról, Európa Ligáról és az új Hidegkuti Nándor Stadionról.
Szerkesztő 2016. május 30., hétfő 19:41
Az MTK Budapest klubigazgatója, Domonyai László beszélt a játékoskeretről, az esélyekről, célokról, Európa Ligáról és az új Hidegkuti Nándor Stadionról.
Szerző: Szerkesztő 2016. május 30., hétfő 19:41

- Különleges, számunkra történelmi jelentőségű idényre készülünk - kezdte Domonyai László az mtkbudapest.hu-nak. Két éven át, hazai pályán is vendégek voltunk. Játszottunk a Bozsik József Stadionban, a Pancho Arénában, a Fáy utcai Illovszky Rudolf Stadionban, a Dunaferr Arénában, a Szusza Ferenc Stadionban, de szeptember 21-én átadjuk az új Hidegkuti Nándor Stadiont. Az eredetit 1912. március 31-én avatták, így 104 év után ünnepelhetünk ismét. Az új idény tehát számunkra – elsősorban – az új otthont jelenti, egy törtenelmi évet, aminek minden pillanatát meg akarjuk élni.

Milyen célkitűzéssel vág neki a csapat a 2016/17-es OTP Bank Ligának?
- Szeretnénk a következő idényben az elmúlt évek jó szereplését megismételni. A legutóbbi négy bajnokságban kétszer negyedikek, egyszer harmadikok voltunk, ezzel, két alkalommal nemzetközi kupaindulást jelentő helyen végeztünk, így kijelenthető, hogy a Ferencvárost és a Videotont követő 3-4 legerősebb csapat közé tartozik az MTK Budapest. Több, fiatal, saját nevelésű, Sándor Károly akadémista beépítése a legfontosabb célunk, ennek figyelembevételével az 1-8. hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul magunk elé.

Az első komoly feladat az Európa-ligában vár a csapatra, június 30-án és július 7-én.
– Célunk a továbbjutás, melynek realitását a június 20-án esedékes sorsolás után fogjuk valójában meglátni. Nyonban én képviselem a klubot, és miután két kört sorsolnak, így az is nyilvánvalóvá válik, hogy ha sikerrel vesszük az első akadályt, akkor kivel játszunk július 14-én és 21-én. Ennek érdekessége, hogy közben – július 16-án – megkezdődnek az OTP Bank Liga mérkőzései.

Milyen változások voltak a szakmai stábban?
– Tovább erősödtünk, mivel vezetőedzőnk, Teodoru Vaszilisz több évre szerződött a klubbal. A szakmai stábból a kapusedző, Brockhauser István távozott. Kiváló munkát végzett az elmúlt egy évben, sok sikert kívánunk neki új egyesületénél. A helyét az egykori válogatott hálóőr, Andrusch József foglalja el, aki korábban a magyar labdarúgó válogatott mellett dolgozott. A pályaedző Horváth Henrik lesz, aki több, mint tíz éve dolgozik az MTK-ban, korábban szakágvezetőként végzett kimagasló munkát az utánpótláscsapatainknál. Az erőnléti edzői poszton is váltunk. A belga Steven Vanharen, akinek szintén köszönjük a magas szintű munkáját, elbúcsúzott tőlünk, helyét Szabó András veszi át, aki francia egyetemeken szerezte szakképesítését, és már március óta együtt dolgozunk. Korábban ő is a válogatottnál tevékenykedett, sokat várunk a közös munkától.

Változik a játékoskeret?
- Az amerikai kölcsönben játszó Thiam kivételével a keret megegyezik a tavaszi állománnyal. Csabi (Thiam beceneve. A szerk.) helyén Borbély Bálint kapcsolódik be a munkába, akit Békéscsabáról igazoltunk. Ma, május 30-án nagy létszámú állománnyal kezdjük meg a felkészülést, az ausztriai edzőtábor után várható a keretszűkítés. Rendkívül fontos hír, hogy sérültjeink felépültek, tehát Hrepka, Jakab és Ramos is megkezdheti a teljes értékű munkát. Megnyugtató, hogy több kulcsjátékosunk (Kanta, Torghelle, Vass, Gera, Hrepka) meghosszabbította szerződését, így rájuk építhetünk, mint ahogy arra a négy-öt egészen különleges tehetségű 16-19 éves akadémistára is, akiknek bemutatkozása várható az új idényben. Érdemes rájuk odafigyelni, hatalmas meglepetést okozhatnak, ők lehetnek akár az új Németh Krisztiánok. Tény, hogy három-négy játékosunk iránt is komoly külföldi, illetve hazai érdeklődés van, mint ahogy az is, hogy még két új igazolást tervezünk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz