MTK

Torghelle az MTK-stadionról: "Nem a betonfalat, a kaput próbálom bevenni"

Minden igényt kielégítő, fantasztikus az új Hidegkuti Nándor Stadion Kanta József, az MTK labdarúgója szerint, aki az az aréna első magyar gólját szerezte a Sporting Lisboa elleni csütörtök esti avatómérkőzésen.
Dudás Gábor 2016. október 14., péntek 9:03
Minden igényt kielégítő, fantasztikus az új Hidegkuti Nándor Stadion Kanta József, az MTK labdarúgója szerint, aki az az aréna első magyar gólját szerezte a Sporting Lisboa elleni csütörtök esti avatómérkőzésen.
Szerző: Dudás Gábor 2016. október 14., péntek 9:03

Nézegess képeket az Új Hidegkuti Stadion megnyitójáról - kattints!

"Méltó találkozó volt ez a stadion felavatásához. Attól függetlenül, hogy a Sporting nem a legerősebb összeállításában érkezett, mindenki láthatta, hogy nagyon tehetséges és jó futballisták ellen játszottunk, helytálló a 2-2-es eredmény" - értékelt a találkozót követően Kanta József, aki büntetőből talált be a portugálok kapujába. Elmondta, az utóbbi időben kihagyott néhány tizenegyest, így próbált nyugodt maradni, és a begyakorolt mozdulatsor gólt eredményezett.

Az MTK ellenfele azért a Bajnokok Ligája-szereplő Sporting volt a csütörtök esti avatóünnepségen, mert a kék-fehérek az 1964-es KEK-döntőben éppen a portugál csapattal találkoztak. A döntőt a brüsszeli Heysel Stadionban rendezték, a 3-3-as végeredmény miatt viszont megismételt találkozóra volt szükség, ezt aztán Antwerpenben Joao Morais szögletből szerzett góljával 1-0-ra nyerték a portugálok. Ez volt az első alkalom, amikor magyar csapat európai kupadöntőben szerepelt.

"Hozzá kell szokni, hogy ilyen jó minőségű pályán játszunk, mert bár Magyarországon egyre több az ilyen, de nem jellemző, hogy ennyire biliárdasztal-simaságú gyepszőnyegen futballozzunk. Minden igényt kielégítő, fantasztikus a stadionunk, élmény itt játszani. Ilyen pályán, ilyen hangulatban csak jól lehet focizni" - fejtette ki Kanta.

Torghelle Sándor, a kék-fehérek csatára hangsúlyozta, van tapasztalata a minőségi stadionokról, hiszen többen is megfordult már, az új Hidegkuti "abszolút felveszi velük a versenyt".

"Egy támadójátékos a kaput próbálja bevenni, nem a falat" - tért ki a kapuk mögötti, sokat vitatott betonfalakra.

"Jó hangulat volt a találkozón, amikor megszólaltak a szurkolók, lehetett érezni azt az atmoszférát, amit minden mérkőzésen meg szeretnénk tapasztalni. Ehhez nekünk is minőségi, jó és eredményes focit kell játszanunk" - mondta Torghelle. Hozzátette, szerinte a korábbiakhoz képest növekedni fog a nézőszám, mert a szurkolók kíváncsiak lesznek az új stadionra. "Ha jól teljesítünk, akkor meg is tudjuk tartani őket, ezért mindenkinek egy irányba kell húznia."

Kitért rá, hogy "öröm volt bemenni az új öltözőbe, ahol jó leülni, átöltözni, készülni a mérkőzésre", mint mondta, "ez ki fog hatni a mindennapjainkra".

"A játékosoknak, akik minden nap azon dolgoznak, hogy ott legyenek a pályán, az, hogy nem idegen helyen, hanem hazai közönség előtt, egy minőségi stadionban tehetik, plusz motivációt jelent, egy nagy lökést fog adni az egész csapatnak" - fejtette ki az MTI kérdésére. (MTI)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz