MTK

MTK: "Ez nem diktátum alapján született döntés" – lemondtak bérük egy részéről a játékosok

Az MTK Budapest sportigazgatója, Polyák Balázs elmondta, a döntés senki számára nem volt kötelező.
Nyikes Zoltán 2020. március 31., kedd 17:24
Az MTK Budapest sportigazgatója, Polyák Balázs elmondta, a döntés senki számára nem volt kötelező.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 31., kedd 17:24

Mint ismert, a koronavírus járvány terjedésének egyik következménye, hogy a világ többi részéhez hasonlóan hazánkban is szünetelnek a bajnokságok. Általános vélekedés és tapasztalat, hogy a fejlemények a profi sportklubok gazdasági helyzetét is rendkívül megnehezítik. Az MTK Budapest vezetése ebben a helyzetben a játékosokkal és szakmai stábbal egyetértésben léptetett életbe szükségszerű intézkedéseket - erről és az okokról Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója nyilatkozott részletesen a klubhonlapnak.

– Jelen állás szerint a kluboknak és a sportvezetőknek egy hosszú, elnyúló válságkezelésre kell felkészülniük, így az MTK Budapest vezetése ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben felelős és szükségszerű lépéseket tett – kezdte a beszámolót a sportigazgató az mtkbudapest.hu oldalon, majd a konkrét döntést is ismertette. – A játékosok és a szakmai stáb tagjai június 30-ig csökkentett bért kapnak. Fontos elmondanom, hogy ez nem diktátum alapján született döntés. Számunkra a labdarúgók értéket képviselnek, és hisszük azt, hogy ők is megbecsüléssel tekintenek az MTK Budapest felé.

Amikor leültem egyeztetni Kanta Józseffel, Pintér Ádámmal és Lencse Lászlóval, nekik is azt hangsúlyoztam, hogy egyetértésben szeretnénk a módosítást bevezetni, úgy hogy egész öltöző partner legyen ebben.

Polyák a játékosok visszajelzésével kapcsolatban hozzátette, hogy van felelősségtudatuk és ők is hoznak áldozatokat.

– Vállalták, hogy a bérük 20%-áról lemondanak. Úgy gondolom, hogy ők is értékelik, hogy méltányos kérést fogalmaztunk meg és nem a teljes veszteségeinket akarjuk rájuk terhelni. A döntés senki számára nem volt kötelező. A csapatkapitány is azt közvetítette a játékosok felé, hogy aki ezt nem tudja elfogadni, az jelezze, de ilyenre nem került sor. Amit fontos tudni, hogy a kialakult helyzet a sportolóknak nagyon rossz. Bizonytalan ideig egyedül kell edzeniük és nem csinálhatják azt, amit a legjobban szeretnek: futballozni. Egy elhúzódó leállás esetén reális esély van rá, hogy a szezon befejeztével tervezett 4 hetes nyári pihenő pedig már a felkészülés jegyében telik. Az MTK Budapest nevében köszönöm a játékosok és a stáb hozzáállását – zárta az interjút a sportigazgató.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz