MTK

MTK: A klub és egykori légiósa tett óriási gesztust egy beteg fiú felé

Elkelt a 12 éves, súlyos betegséggel küzdő Pongó Róbert Milán megsegítésére elárverezett mez sorsa: a szenegáli Khaly Iyane Thiam vásárolta meg 300 ezer forintért az egész MTK által aláírt dresszt.
Dudás Gábor 2019. május 2., csütörtök 9:32
Elkelt a 12 éves, súlyos betegséggel küzdő Pongó Róbert Milán megsegítésére elárverezett mez sorsa: a szenegáli Khaly Iyane Thiam vásárolta meg 300 ezer forintért az egész MTK által aláírt dresszt.
Szerző: Dudás Gábor 2019. május 2., csütörtök 9:32

Ahogy arról két hete beszámoltunk, az MTK Budapest jótékonysági árverést indított a 12 éves Pongó Róbert Milán megsegítésére. A fiú 4 éves kora óta mozgásfejlesztésre szorul, idegrendszeri eredetű mozgáskoordinációs problémái miatt.

A 12 éves gyermeknél pár éve egy ritka genetikai eredetű izombetegséget, a Duchenne-féle izomdystrophiát diagnosztizáltak, amely az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség.

Milánnak mielőbb szüksége lenne egy speciális elektromos kerekesszékre, amelynek önrészéhez az MTK Budapest egy jótékonysági aukcióval járult hozzá, hogy ezzel is segítse a jelenleg 12 éves fiút és az őt egyedül nevelő édesanyját. Egy, az MTK csapata által dedikált Torghelle-mez került árverésre és végül nem akárki lett a befutó.

A mez 300 ezer forintos áron kelt el, a vevő pedig nem más, mint a klub korábbi játékosa, a szenegáli Khaly Iyane Thiam. A szenegáli középpályás 2014 nyarán szerződött a kék-fehérekhez és bár azóta már külföldre szerződött, a jelek szerint kiemelt figyelemmel követi az MTK körüli eseményeket. Óriási emberi gesztusával pedig sokat tett azért, hogy megkönnyítse Milán mindennapjait - írja az mtkhungaria.hu.

Egy másfél évvel ezelőtti interjúnk a ma már Bulgáriában futballozó Thiammal:

Olvastad már?
„A karrierem miatt jobb döntés volt Oroszország, mint a Fradi” - interjú a magyaroknak örökké hálás légióssal
A még mindig csak 23 éves Khaly Thiam nyáron kis híján a Fradi játékosa lett. A csakfoci.hu-nak elárulta, miért döntött végül a Dinamo Moszkva mellett, miért nem maradt hosszútávon Chicagóban, és hogy NB I-es visszatérése előtt melyik sztárcsapatban folytatná karrierjét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz