Fotó: www.mtkbudapest.hu
MTK

“A pályán szerettük volna befejezni, de minden mutató alapján jogos a feljutásunk” - az MTK-nál csak szolidan ünnepeltek

A Magyar Kupa-elődöntőre készülő MTK Budapestnél Polyák Balázs sportigazgató kedden megköszönte a játékosoknak a bajnokságban nyújtott teljesítményüket.
Nyikes Zoltán 2020. május 5., kedd 15:35
Fotó: www.mtkbudapest.hu
A Magyar Kupa-elődöntőre készülő MTK Budapestnél Polyák Balázs sportigazgató kedden megköszönte a játékosoknak a bajnokságban nyújtott teljesítményüket.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 5., kedd 15:35

Ahogyan arról már beszámoltunk, hétfő este a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán jelentette be, hogy a felfüggesztett NB II-es bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázat jelenlegi állapota a záró táblázat, az 1. és 2. helyén álló csapatok jogosultak a 2020/21-es idényben az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságba történő nevezésre.

A záró tabella élén a március közepéig magabiztos teljesítményt nyújtó MTK Budapest található, amely még a Magyar Kupa-elődöntőben is érdekelt. Az MK folytatására készülő együttes kedden is edzett, a gyakorláson Polyák Balázs sportigazgató is képviseltette magát, hogy megköszönje a játékosoknak a bajnokságban nyújtott teljesítményt – derül ki a kék-fehérek klubhonlapjáról.

– Magunk részéről természetesen szívesen végigjátszottuk volna a pályán a szezont, de elfogadjuk a szövetség döntését. Normális esetben a stadionunkban, szurkolóink körében ünnepelnénk meg a feljutást, de erre most az ismert okok miatt nincs lehetőségünk. Ezzel együtt is fontosnak tartottam azt, hogy a szakmai stáb és a játékosok is tudják, hogy megérdemelt a sikerük.

A legtöbb pontot gyűjtötték, a legtöbb mérkőzést nyerték, a legkevesebbet veszítették a mezőnyben, ők lőtték a legtöbb gólt, szóval gyakorlatilag minden mérhető mutatóban a mi csapatunk teljesített a legjobban

- ezt mutatja az a jelentős pontelőny is, amire a feljutásért folytatott küzdelemben szert tettünk. Ami számomra igazán örömteli, hogy a hosszú bajnoki szünet ellenére is láthatóan jó állapotban van a csapat, a mérések alapján remek fizikai mutatókat produkálnak, ami azt tükrözi, hogy mindenki becsületesen elvégezte otthon is a szakmai stáb által kiszabott feladatokat. A játékosok is tisztában vannak azzal, hogy számunkra még nem ért véget a szezon, mindenki nagyon motivált, hiszen szeretnénk a Magyar Kupában folytatni a jó szereplésünket, de a hétfői döntés után fontosnak tartottam, hogy érezzék, büszkék vagyunk rájuk a bajnokságban nyújtott teljesítményük és mérlegük miatt, és ha nem is a megszokott körítés mellett, de néhány pillanat erejéig igenis ünnepeljék meg az NB I-es visszatérést – mondta a sportigazgató.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz