Moniz: "Holender fantasztikus csatár", a Loki új edzője: "Soha semmi sem elég" - NB I-es várakozások

Így várják a szombati bajnokikat, azaz az Újpest-Kisvárda, a DVSC-Honvéd és a Vasas-ZTE mérkőzést a főszereplők.
Budai László 2022. október 1., szombat 12:47
Így várják a szombati bajnokikat, azaz az Újpest-Kisvárda, a DVSC-Honvéd és a Vasas-ZTE mérkőzést a főszereplők.
Szerző: Budai László 2022. október 1., szombat 12:47

NB I, 9. forduló

Újpest-Kisvárda 14.30

Török László (Kisvárda): - Az Újpest többre képes annál, mint amit a helyezése mutat, az utóbbi években valamiért rendre beragad a rajtnál, de utána szépen összeszedi magát és nagyon egységes csapattá alakul. Ez nem a mi problémánk, de ezzel is tisztában vagyunk, ahogy ellenfelünk keretének erősségével is.

Igen, vannak annak jelei, hogy kezdik megemészteni a Fradi elleni meccsen és azt követően történteket, a csapatuk erejét mutatja, hogy azok után le tudták győzni a Vasast, ami az önbizalmuknak is jót tehetett.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, a több egymást követő hazai meccs lehetőséget ad az Újpestnek a felzárkózásra, de a mi célunk nem is lehet más, mint eredményesen szerepelni idegenben is. Emellett tartani szeretnénk azt a szintet, ahova a korábbi meccseken eljutottunk. (kisvardafc.hu)

DVSC-Honvéd 17.00

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Már sokszor említettem, hogy nagyon sok jót hallottam Magyarországról, a magyar emberekről, az egyesületekről, s az eddigi tapasztalataim alapján ezek mind beigazolódtak. Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, és már nagyon várom a holnapi meccset. Meg kell dicsérnem a csapatot, hiszen nagyon jól teljesített az elmúlt napokban. Megígérhetem, hogy holnap minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat és megnyerjük a mérkőzést. Az elmúlt kilenc napban leginkább arra törekedtem, hogy megismerjem a csapatot, a játékosokat, és ezt nagyon rövid idő alatt sikerült is elérni.

- Edzőként persze mindig többet akarunk: plusz egy edzést, plusz egy játékost, plusz egy gyakorlatot, soha semmi sem elég, de ez része a munkánknak, amihez tudni kell alkalmazkodni.

- Holnap azonban kimegyünk a pályára, játszani fogunk és megpróbálunk győzni. A legfontosabb, hogy mindenki a maximumra törekedjen, a játékosok bízzanak egymásban és az edzőben, az eredményt pedig majd holnap meglátjuk. (dvsc.hu)

Tam Courts (Honvéd): - Pozitív élménnyel zártuk a legutóbbi tétmeccsünket, a kupában jó teljesítménnyel mentünk tovább, az előző héten pedig kihasználtuk az időt arra, hogy gyakoroljunk. A felkészülési mérkőzésen többen lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet voltak a pályán, a héten pedig már a Debrecen elleni találkozóra készültünk. A válogatottnál szereplő játékosaink jó állapotban tértek vissza, csütörtökön már teljes kerettel tudunk edzeni. A kupameccs után oda kellett figyelni arra, hogy mindenkinél a neki megfelelő módon osszuk el a terhelés, a regeneráció és a pihenés arányát. Fizikai teszteteket is végeztünk, hogy lássuk, milyen állapotban vannak a srácok, akik ebben az időszakban is eltökélten dolgoztak, a héten pedig már a szokásos ritmusban készültünk. A Debrecen kemény ellenfél lesz, hazai pályán még veretlen a szezonban, de a célunk a három pont megszerzése. (honvedfc.hu)

Vasas-ZTE 19.30

Kondás Elemér (Vasas): - Próbáltuk tartalmasan kihasználni ezt a három hetet, ebbe már az utolsó napokban beletartozott célzottan a Zalaegerszegből való felkészülés is. Bízunk benne, hogy a mérkőzésen kijön az elvégzett munka eredménye. Fontos számunkra, hogy hazai pályán játszunk, de a ZTE egy jó csapat, ezért mindenképp a legjobb formánkat kell hozni ebben a 90 percben, hiszen el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat, méghozzá hármasával. Természetesen minden mérkőzésnek megvan a maga tanulsága: kiértékeltük az Újpest elleni találkozót, hasonlóan a Kozármisleny elleni edzőmeccsen történteket is kielemeztük. Az egyéni- és a csapat hibákat is próbáljuk folyamatosan javítani. A mérkőzéseken mindig vannak hibák, ez törvényszerű, de arra törekszünk, hogy hétről hétre egyre kevesebb legyen. Látom a csapaton, hogy nagyon szeretné végre megszerezni az első bajnoki győzelmet, de ezt csak a pályán tudjuk kiharcolni. Ma este meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek. Ha mindenki a saját kvalitásait hozzáteszi a csapat teljesítményéhez és megfelelő fegyelemmel tudunk futballozni, akkor meglesz az első siker! (vasasfc.hu)

Ricardo Moniz (ZTE): - Játszottunk ellenük a felkészülés során, jó csapat, tapasztalt játékosokkal, akiknek, ha teret engedsz, jó futballt játszanak. Vagyis nem szabad még csak másodpercekre sem teret hagynunk az ellenfélnek, vissza kell szorítanunk őket.

- Holender fantasztikus csatár, akit ki kell kapcsolnunk.

A játékstílusunk mindig gólra törő játék, de ez lesz az első, hogy Manzinga és Diego – az újak – is jók lesznek. Sokáig tartott, de végre rengeteg választási lehetőségünk lesz, és komoly ellenfelek leszünk mindenki számára. Ha visszaállunk, akkor sebezhetők vagyunk, ezt láthattuk az előző találkozókon is. Jó támadóik vannak, nem engedhetünk teret nekik és piros lapot sem szabad kapnunk, mivel több pontot és pozíciót is buktunk már emiatt. (ztefc.hu és M4 Sport nyomán)

Olvastad már?
Cseri: “Ha nem áll bele mindenki a munkába, ez lesz…”, Waltner: “Demoralizáló az ilyen” - értékelések
Így értékelte Kuttor Attila, Waltner Róbert, valamint Cseri Tamás a Mezőkövesd-Paks (1-2) bajnokit.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz