Vinícius akár a Serie A-ban is kiköthet: "Mérges vagyok, maradtam volna a Vidinél"

A MOL Fehérvártól távozó magyar válogatott védőnek, Vinícius Paulónak két nagy álma van és szívesen kipróbálná magát az olasz topligában.
Dudás Gábor 2020. július 3., péntek 9:15
A MOL Fehérvártól távozó magyar válogatott védőnek, Vinícius Paulónak két nagy álma van és szívesen kipróbálná magát az olasz topligában.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 3., péntek 9:15

Vinícius Paulo szerződése lejártával, kilenc év után távozott a MOL Fehérvár FC-től. A 30 éves, brazil származású magyar válogatott védő az olasz Calciomercato-nak nyilatkozott, több témát is érintve.

A Viditől való távozásáról

Be kell, hogy valljam, picit mérges vagyok, mert erős ragaszkodás alakult ki bennem a klub felé. Majdnem tíz évet töltöttem el Fehérváron, szerettem volna a klub mezében folytatni és maradni, de ez most nem volt lehetséges.

De emelt fővel távozhatok, mert a csapattársaimmal együtt több fontos trófeához segítettük hozzá a csapatot. És én magam is olyan dolgokat tanultam meg a klubnál játékosként és emberként is, amelyek életem végéig kísérnek majd. 

A magyar válogatottságról

- Nagy büszkeség számomra, hogy viselhettem a címeres mezt, hogy magyar állampolgárságot kaphattam. Az első napomtól fogva nagy tisztelettel bántak itt velem, kiváltságosnak éreztem magam, hogy ilyen bizalmat kaptam. Minden egyes meghívó alkalmat adott, hogy bizonyíthassak. Tisztelettel bántak velem a nemzeti csapatnál, akárcsak a klubomnál.

A Serie A-ról, ahonnan több csapat is figyelte

- Még nem döntöttem arról, hol folytatom. Az ügyeim intézést a képviselőimre hagyom, dolgozunk a megoldáson. A Serie A kétségkívül az egyik legfontosabb bajnokság a világon, nagy megtiszteltetés lenne ott futballozni. Nagy kedvencem például Chiellini, a Juventus védője, aki igazi profi és egy vezér a pályán. 

A nagy céljairól

- Van egy pár, de kettő talán a legfontosabb. A Bajnokok Ligájában szerepelni és ott lenni Magyarországgal az Európa-bajnokságon.

Olvastad már?
Magyar edzője lehet a Vidinek, ha Carrillo távozik - másik NB I-es klubtól érkezhetne a jelölt
A csakfoci.hu információi szerint nem biztos Joan Carrillo maradása a MOL Fehérvár FC-nél. Amennyiben váltás következne be, magyar szakember ülhetne le a Vidi kispadjára.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz