Hivatalos: A Vidiből erősített a Honvéd - kivásárolták a szerződéséből

A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Tomás Tujvel a Budapest Honvédban folytatja pályafutását: a MOL Fehérvár FC kapusát kivásárolta szerződéséből a fővárosi együttes. A Vidi Újpestről pótolta a hálóőrt.
Dudás Gábor 2019. augusztus 29., csütörtök 14:18
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Tomás Tujvel a Budapest Honvédban folytatja pályafutását: a MOL Fehérvár FC kapusát kivásárolta szerződéséből a fővárosi együttes. A Vidi Újpestről pótolta a hálóőrt.
Szerző: Dudás Gábor 2019. augusztus 29., csütörtök 14:18

A csakfoci.hu számolt be arról elsőként, még kedden, hogy a kispestiek a Vidiből, Tomas Tujvellel pótolhatják a keresztszalag-szakadást szenvedett hálóőrüket, Lefkovits Robit a kapuban.

A két klub ma hivatalosan is bejelentette, hogy megállapodásuk értelmében Tujvel valóban a Budapest Honvéd együttesében folytatja pályafutását. A Nyitrán született 35 éves kapus, 2009 és 2016 között, majd 2018 januárjától egészen mostanáig a MOL Fehérvár FC kötelékébe tartozott.

A Vidi közleménye szerint a hálóőrt kivásárolta szerződéséből a fővárosi együttes, amely közben bejelentette, hogy két éves szerződést kötött Tujvellel.

A rutinos, magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes kapus eddig 101 NB I-es és 52 szlovák első osztályú meccsen védett, sőt, tavaly, a Chelsea elleni Európa Liga-csoportmeccsen is ő állt a fehérváriak kapujában. Korábban a Nyitra, a Kecskemét és a dunaszerdahelyi DAC mezét is viselhette a szlovák hálóőr.

Megvan Tujvel utódja is Fehérváron

Gundel-Takács Bence a MOL Fehérvár FC-nél folytatja pályafutását: a 21 éves kapus az Újpesttől érkezik a fehérvári klubhoz.

- Kissé meglepett a MOL Fehérvár FC megkeresése, de nem is igazán gondolkoztam, hogy elfogadjam-e, boldog vagyok, hogy itt lehetek! Nagy tervekkel érkeztem Székesfehérvárra, egy ekkora klubban mindig óriási felelősség játszani, ez Újpestről érkezve nekem azért nem újdonság. Azon leszek, hogy minél előbb pályára kerüljek és nagy sikereket érjek el a csapattal. Az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptam, ezért van némi meccshiányom, de ezt a helyzetet természetesen meg kell és meg is fogom oldani. Brockhauser István kapusedzőt, illetve az új kapustársakat személyesen eddig még nem ismertem, de izgatottan várom a közös munkát - nyilatkozta Gundel-Takács Bence.

- Bence korán felhívta magára a figyelmet már korábbi csapatainál is, ritka, kivételes adottságokkal rendelkezik, amik arra predesztinálják, hogy kiváló kapus válhasson belőle. A szélesebb közvélemény számára akkor vált igazán ismertté, amikor az Újpest színeiben bemutatkozott az NB I-ben és fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő. Azóta nyomon követtük a pályafutását, hatalmas potenciál rejlik benne. Ezt a Vidiben kihozhatja magából, mert olyan társakkal és olyan kapusedzővel dolgozhat, akik mellett garantált lesz a további fejlődése - mondta Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc.hu-nak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz