Mint ismert, nemcsak a botrányos végjáték miatt volt fájó a Budapest Honvéd számára az Universitatea Craiova elleni Európa Liga-selejtező, hanem azért is, mert a nyáron igazolt első számú kapusát, Lefkovits Robit a romániai mérkőzés 40. percében le kellett cserélni, miután egy rossz földet érkezés következében térdsérülést szenvedett.

A kispestiek néhány nappal később bejelentették, hogy az alaposabb vizsgálatok után kiderült, a 31 éves játékosnak súlyos a sérülése, keresztszalag-szakadást szenvedett – sőt, az oldalszag és a porc is sérült –, így műtét és hosszabb kihagyás vár rá. A Honvéd keretében így csak két kapus maradt, az NB I eddigi négy fordulójában kétszer a 31 éves Horváth András, kétszer pedig a 20 esztendős Berla Attila védett.

NB I: Három hihetetlen potyagól a fordulóban – videó

A négy találkozó alatt a kispestiek 11 gólt kaptak, köztük Horváth a Kisvárda ellen egy óriási potyagóllal vetette észre magát, valamint a legutóbbi fordulóban, a DVSC ellen is a védhető kategóriába tartozott Varga Kevin tizenhatoson kívülről szerzett találata, így valamelyeset várható volt, hogy a Honvéd a közeljövőben megpróbál még egy kapust leigazolni.

Honlapunk úgy tudja,

nagy valószínűséggel a piros-feketéknél folytatja pályafutását a MOL Fehérvár FC 35 éves hálóőre, Tomás Tujvel, a klubváltásra pedig már a héten sor kerülhet,

így akár az Újpest elleni hétvégi bajnokin is számíthat rá Giuseppe Sannino vezetőedző.

A nyitrai születésű labdarúgó 2009 és 2014 között is szerepelt már a Vidinél, akkor bajnoki címet is ünnepelhetett az együttessel, majd azt követően a DAC Dunaszerdahely és a Mezőkövesd csapatainál is megfordult. A rutinos kapus 2018 februárjában tért vissza a Vidihez, ám azóta csupán öt bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget, a legutóbbi fordulóban pedig a keretbe sem jelölte őt Marko Nikolic vezetőedző.