Fájdalmasan korán ért véget a Vidi európai kupaszereplése - Örményországban estek ki

A hazai 1-1 után Örményországban 2-0-ra kikapott a MOL Fehérvár az Ararat Jereván ellen csütörtökön, így már az első fordulóban elbúcsúzott Európától és a Konferencia Ligától az NB I bronzérmese.
Dudás Gábor 2021. július 15., csütörtök 16:56
A hazai 1-1 után Örményországban 2-0-ra kikapott a MOL Fehérvár az Ararat Jereván ellen csütörtökön, így már az első fordulóban elbúcsúzott Európától és a Konferencia Ligától az NB I bronzérmese.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 15., csütörtök 16:56

I. félidő:

Gyengén játszott a Vidi az első félidőben. Az első komoly lehetőségre a 25. percig kellett várni, amikor Nego 20 méteres löketét szögletre ütötte Ermakov. A 33. percben az Aratat megszerzete a vezetést: a fehérvári mérkőzéshez hasonlóan Pobulic ismét lőtt egy nagy gólt. A szerb középpályás egy 22 méteres szabadrúgást küldött a jobb felső sarokba (1-0).

A hajrában Heister is elvégezhetett egy szabadrúgást, de a lapos lövését fogta a kapus.

II. félidő:

A második félidőt jól kezdte a Fehérvár, a csereként beállt Zivzivadze fejelt mellé 7 méterről. Egyórányi játék után ismét Zivzivadze volt pontatlan, ezúttal 6 méterről nem talált kaput. Kicsivel később Petrjak éles szögből leadott lövését bravúrral szögletre ütötte a hazai kapus. A 71. percben Muradyan 19 méteres bombáját ütötte ki Kovácsik.

A hajrában Nego beadását követően Stopira 8 méteres fejesét ütötte ki Ermakov. A 85. percben minden eldőlt: egy kapuskirúgás után Silue elvitte a labdát Stopira mellett, majd 10 méterről a jobb alsóba gurított (2-0).

A Vidi 3-1-es összesítéssel kiesett a Konferencia Ligából, ami még a magyar koefficiens-pontok szempontjából is fájó lehet majd.

Európa Konferencia Liga, selejtező, 1. forduló:

Ararat Jereván - MOL Fehérvár 2-0 (Pobulic 33., Silue 85.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

Ararat Yerevan: Ermakov – Bravo (R. Hakobyan 76.), Prljevic, Mkoyan, Margaryan - Pobulic, Muradyan – Arakelyan (Hakobyan 68.), Deble (Silue 53.), Malakyan (Manoyan 53.) – Kone

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Lüftner (Musliu 11.), Stopira, Heister – Funsho (Dárdai 62.), Nego, Alef, Petrjak - Nikolics, Houri (Zivzivadze 46.)

Továbbjutott az Ararat, 3-1-s összesítéssel.

Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz